Amer iz hit videa: Prete mi iz Srbije

  Autor: Mondo

Amerikanac Jael Osovski koji je u postao hit na Internetu, kako u Srbiji, tako i u regionu zbog video snimka koji je objavio, a u kojem je policajac u blizini Subotice pokušao da mu naplati kaznu ispričao je svoju verziju ovog događaja.

poli

Osovski za “Telegraf” kaže da je od juče primio na desetine pretnji u svoj inboks, zbog čega mu je jako žao jer nije želeo nikoga da naljuti, ali ističe i da bi ovo sa policijom uradio i u bilo kojoj drugoj državi.

“Nisam hteo da ismevam ili uvredim srpsku policiju, već da zabeležim pokušaj korupcije. Policajac koji me je zaustavio mi je tražio 2.500 dinara ili 50 evra (što je mnogo više od toga) i tada sam počeo da snimam. Nakon toga je podigao traženu svotu na 3.500 i tražio mi da potpišem nešto na srpskom, koji ne govorim. Nije mi pokazan nikakav dokaz da smo prekoračili brzinu”, rekao je novinar koji se izjašnjava kao Amerikanac i Kanađanin.

On je dodao da mu je žao ukoliko je do čitavog ovog incidenta došlo zbog lošeg međusobnog razumevanja, ali da se plaši da je u pitanju pokušaj uzimanja mita jer su oni stranci i ne znaju jezik.

“Ono što me posebno zabrinjava su desetine pretnji koje dobijam od juče iz Srbije. U Srbiji sam bio više puta, ljudi koje znam su divni i do sada sam se tamo uvek dobro provodio. Zabavna stvar je što sam majicu ‘Srbija’ kupio na putu, desetak minuta pre nego što nas je zaustavila policija”, rekao je on.

Na kraju, on ističe da nema razloga da mrzi Srbiju, a kamoli Srbe i isto bih se poneo sa policijom u svakoj drugoj državi, uključujući i svoju, ukoliko bih posumnjao na korupciju.

Amerikanac je svoju verziju priče detaljno objasnio i u svom blogu.

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas povodom intervencije sаobrаćаjne policije u blizini Subotice i video klipа koji je američki državljanin postavio na YouTube dа su policijski službenici postupаli u sklаdu sа zаkonom.

Osovski, koji je sa kolegama prolazio pored Subotice kada se vraćao iz obilaska Liberlanda (fiktivne države između Hrvatska i Srbije), snimio je raspravu sa saobraćajnom policijom kod Subotice, a u opisu ispod videa koji je okačio na sajt YouTube navodi da su on i saputnici izgubili oko sat i po vremena na granici Srbije sa Mađarskom zbog toga.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.