MOST: Milanović i Karamarko neće biti premijeri

  Autor: Mondo Foto: Beta/Hina

Funkcioner Mosta nezavisnih lista Drago Prgomet poručio je da nova vlast neće moći da bude formirana bez te stanke, koja će predložiti budućeg mandatara.

15110614

On je otkrio da to neće biti ni Zoran Milanović, ni Tomislav Karamarko.

Gostujući u emisiji RTL-a „Direkt“, Prgomet je naveo da su spremni da uđu u izvršnu vlast i dodao da kada su ulazili u izbore, nisu razmišljali o tako velikoj podršci glasača.

„Ljudi žele promene, a ako želite promene morate biti deo onih koji ih mogu sprovesti, a to je izvršna vlast. S druge strane, ako ste dobro čitali izjavu gospodina (lidera Mosta Bože) Petrova, on jasno kaže da mi nećemo koalirati sa strankama koje ne žele da prihvate naš program promena koje su Hrvatskoj potrebne“, kaže Prgomet.

Prema njegovom mišljenju, zanimljivo je da su tek u izbornoj noći dve vodeće stranke počele da govore o reformama i promenama, što tokom kampanje nisu čuli.

„Poštujemo legitimitet i jedne i druge stranke, ali o novom mandataru odlučuje Most, a to neće biti ni Karamarko, niti Milanović. Učinićemo sve sve da dijalog prođe i da do novih izbora ipak ne dođe“, poručio je Prgomet koji nije želeo da otkrije kome je bliži, ali je još jednom priznao da kontakti s obe strane postoje.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.