MISTERIJA: Ko tajno snima sve u Kotoru?

  Autor: Mondo Foto: MONDO-Gordana Bojanić-Getty images

Na više lokacija u Kotoru policija je pronašla 18 kamera, a zbog sumnje da su pokušali da ih sklone uhapšene su tri osobe, saopštilo je Vrhovno državno tužilaštvo.
GetOriginalImageById

U osam slučajeva utvrđeno je ko je postavio kamere, dok se za ostale kamere utvrđuje kome pripadaju”, saopštilo je tužilaštvo.

Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru je posle saslušanja trojici uhapšenih odredio zadržavanje do 72 sata. Oni su sinoć pokušali da uklone kamere sa različitih lokacija u Kotoru.

„Po nalogu tužilaštva policija je prethodnih dana obezbeđivala mesta u Kotoru na kojima su postavljene kamere“, saopštilo je Tužilaštvo.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković zatražio je od rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru da ispita da li je postavljanjem kamera na više mesta u opštini učinjeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Stanković je zahtev uputio nakon što je u medijima objavljena informacija da je veći deo Kotora „pokriven“ kamerama, ali da država nema ništa sa tim nezakonitim snimanjem.

Kako su ranije preneli mediji, kamere su postavljene sa obe strane tunela Vrmac na ulazu u grad, prilazima opštini iz pravca Tivta, na magistrali na nekoliko lokacija u naselju Dobrota, širem centru, parku i šetalištu.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.