Stiven Sigal: Srbija je moja nova domovina!

  Autor: Mondo Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Premijer i predsednik Srbije primili holivudskog glumca.

2

Premijer Aleksandar Vučić primio je danas holivudskog glumca Stivena Sigala i podržao njegovo angažovanje na promociji Srbije, poručivši mu da će vlada učiniti sve da pomogne razvoj filmske industrije.

Sigal je obećao da će učiniti sve kako bi na što bolji način promovisao zemlju koju smatra svojom novom domovinom.

Premijer Vučić je, poželevši dobrodošlicu Sigalu, rekao da će srpska vlada uraditi sve kako bi pomogla razvoj filmske industrije u Srbiji, što će doprineti ne samo poboljšanju ekonomske situacije, nego i promociji zemlje.

On je podržao ideju Sigala o otvaranju aikido kluba u Beogradu, kao i angažovanje holivudskog glumca na promociji Srbije.

Stiven Sigal je istakao da će Zakon o podsticajima za strane produkcije obezbediti velika finansijska sredstva Srbiji, ali isto tako privući i veliki broj turista.

„Ekonomija u Srbiji polako raste za razliku od drugih evropskih zemalja“, zaključio je Sigal i dodao da će učiniti sve kako bi na što bolji način promovisao zemlju koju smatra svojom novom domovinom.

Predsednik Tomislav Nikolić je tokom susreta sa Sigalom naglasio da Srbija ceni to što slavan glumac kao što je on dolazi u Beograd i prenosi pravu sliku o nama u svet.

Istakavši da da se Sigal već dokazao kao prijatelj našeg naroda, tako što je na društvenim mrežama podržao Srbiju tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. i pomogao da se prikupi novac za ugrožene.

„Vi ste prijatelj Srbije, i očigledno ste prepoznali naše vrline i dušu, mi to znamo da cenimo“, naglasio je predsednik Nikolić.

Sigal je kazao da je Srbija pretrpela užasnu nepravdu u novijoj istoriji i da u Sjedinjenim Američkim Državama još postoje predrasude o Srbima i pogrešna uverenja o dešavanjima tokom devedesetih godina prošlog veka.

On je rekao da je spreman da pomogne i izrazio volju da pokrene filmsku asocijaciju u Srbiji, sa ciljem da se privuku investicije iz filmske industrije.

„Filmska asocijacija bi mogla direktno i indirektno da prihodiju preko milijardu dolara i da zaposli mlade ljude“, uveren je Sigal čiji su filmovi prihodovali čak šest milijardi dolara. Slavni glumac je takođe izrazio želju da otvori školu aikida, kako bi promovisao taj sport i doprineo afirmaciji Srbije“, rekao je Sigal a saopštila je Pres služba Predsednika.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.