ŽELITE DA BUDETE NOVAK ĐOKOVIĆ: Evo koliko to košta!

  Autor: Kurir
Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović (16) osvojio je prestižno takmičenje “Oranž Boul” za igrače do 18 godina, a otac našeg mladog tenisera Prof.dr Dragutin Kecmanović smatra da ima još mnogo rada do toga da njegov sin postane jednog dana as.

novak-dokovic-london-foto-reuters-1448219207-789579

On je vrlo hrabro poslao poruku roditeljima da decu upišu na neki drugi sport a ne tenis jer je finansijski izdašan, a samo jedno od 10.000 dece uspe u tom sportu.
– Svaki trener u početku kaže kako je vaše dete talentovano. Mi smo tenis videli kao neku vrstu zabave, beg sa ulice. Kasnije, tenis postane igračka zbog koje bude plakanja. Mnogi su se opekli u ovom sportu. Problem je što svi dete vide kao novog Novaka Đokovića ili Anu Ivanović, a možda od 10.000 dece, samo jedno prođe“, kaže Kecmanović.

Ipak, on daje konkretan predlog roditeljima:

„Koliko god sam čuo priča da se posle vrati sve uloženo, preporučujem roditeljima da dete upišu na neki drugi sport. Tenis je velika muka i za porodicu i za same takmičare. Potreban je ogroman novac. Pa, samo da bi trenirali u Beogradu tri, četiri sata treba vam 100 evra i to da imate popust“, objašnjava Kecmanović.

On je za sina pronašao jedino normalno rešenje.

„Potpisao je ugovor sa IMG- najboljom menadžerskom kućom ( Njihov klijent je i Novak Đoković). Ne samo zbog uslova nego nismo mogli finansijski da izdržimo. Oni obezbeđuju sve što je potrebno detetu za razvoj. Oko 80.000 dolara godišnje su samo boravak i treninzi u akademiji Nika Bolitijerija“, ističe Kecmanović.

 


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.