Stahovski prozivao Bušar i ženski tenis

  Autor: B92 Foto: Photo by Clive Mason/Getty Images

Ukrajinski igrač Sergej Stahovski ponovo je prozivao teniserke, a ovoga puta na tapetu mu se našla Kanađanka Judžini Bušar.

 

11856376575622137c22dee458492969_w640

Stahovski, koji je ove godine u centar pažnje došao seksističkim izjavama i komentarima na račun homoseksualaca, sada je ponovo pokrenuo priču o nagradnom fondu u muškom i ženskom tenisu.

Bušar je podnela tužbu protiv Teniske asocijacije Sjedinjenih Država zbog potresa mozga koji je zadobila u padu u svlačionici na US openu.

Ona je morala da se povuče sa poslednjeg Gren slema sezone pred svoj meč četvrte runde, a potom se vratila na teren u Pekingu, da bi osetila probleme sa vrtoglavicom. Sada traži odštetu od organizatora US Opena i Nacionalnog teniskog centra u Njujorku.

Reakciju na ovakav potez Kanađanke imao je Ukrajinac koji je na ’Tviteru’ okačio još jedan ne baš umesan komentar.

„Bušar tuži US open za nemarnost. Izgleda ipak da ona posle svega želi da bude u Top 10 u 2015. godini po zaradi od turnira“, napisao je Stahovski na svom profilu uz tri nasmejana emotikona.

Na repliku u kojoj je pisalo da mu fali profesionalizma i poštovanja prema igračicama sa WTA Tura, Sergej je odgovorio:

„To je diskutabilna izjava. Imam mnogo poštovanja prema WTA igračicama. To je težak sport, ali nema nikakve veze sa ATP (muškim tenisom).“

Očekivano, usledio je niz prozivki na račun 63. tenisera sveta, a kada mu je sugerisano da bi verovatno i svaki teniser tužio turnir na kojem je dobio potres mozga zbog pada u svlačionici, Stahovski se još jednom oglasio.

„Možda bi trebalo da tužim svoje roditelje svaki put kada se okliznem na terenu jer me nisu naučili kako da ispravno hodam???“, nastavio je momak iz Kijeva.

Do sada nije bilo reakcija krovnih organizacija muškog i ženskog tenisa, ali poznajući Stahovskog, on neće stati sa prozivkama upućenim koleginicama.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.