POTVRĐENO – Počinje ČISTKA, radikalne promene u tenisu od 2019. godine!

  Autor: Sportske

Drastično se smanjuje broj igrača!

Foto: Beta/AP Photo/Aaron Favila

Od 2019. godine u profesionalnoj konkurenciji gledaćemo znatno manji broj igrača nego što je to danas slučaj.
Naime, predsednik ITF-a Dejvid Hagerti potvrdio je u današnjoj izjavi da će se sa sadašnjih 14.000 tenisera i teniserki, taj broj svesti na samo 1.500, po 750 u obe konkurencije!

Stav ITF-a je da postoji previše igrača koji se takmiče kao profesionalci, a koji su tokom karijere ostvarili veoma male zarade. S druge strane, premalo je juniora koji se probiju do vrha i upravo to oni žele da promene.

Naime, juniori će od 2019. godine imati olakšan put ka teniskom vrhu u seniorskoj konkurenciji, za njih će biti organizovana serija turnira pod nazivom “Transition Tour“, umesto aktuelnog najnižeg ranga turnira, popularnih “Fjučersa“.

Uporedo s ovim promenama, profesionalni teniseri će moći da računaju i na povećan fond nagrada na turnirima.

“Preko 14.000 igrača koji se takmiče na profesionalnom nivou je jednostavno previše. Radikalne promene su neophodne za rešavanje pitanja na prelazu iz juniorske u seniorsku konkurenciju, a u vezi sa pristupom turnirima i troškovima. Mi smo već preduzeli važan korak napred u povećanju nivoa nagradnog fonda na ITF turnirima.

Sledeći korak je da se formira takva struktura profesionalnog tenisa koja će odgovarati svojoj svrsi, kako bi se stvorila manja grupa pravih profesionalnih igrača“, objasnio je Hagerti.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.