Kirjos: Novak me plaši, Rodžeru se divim

  Autor: B92 Foto: Getty Images

Mladi australijski teniser Nik Kirjos rekao je da se divi Rodžeru Federeru, ali da ga Novak Đoković plaši najviše od najboljih na svetu.

 

698517757558d12aabb21e835497833_w640

Kirjos poslednjih meseci niže sve bolje rezultate, a sve je krenulo od prošlogodišnjeg Vimbldona, kada je eliminisao Rafaela Nadala.

20-godišnji teniser je istakao da ima poprilično dobar odnos sa Federerom i da mu se divi zbog ponašanja na terenu, ali i van njega.

Iz nedelje u nedelju, on je sjajan uzor i na terenu i van njega. Radi sjajne stvari oko turnira, pomaže i pokušava da ih promoviše. Radi praktično sve. Odigrao sam neverovatan meč sa njim u Madridu“, rekao je Kirjos.

Britanac Endi Mari je pobedio Kirjosa dva puta zaredom na Gren slemovima, ali Australijanac nema ništa protiv njega.

Sa njim mogu da popričam ako mi je potrebna nekakva pomoć. I sa njim imam veoma prijateljski odnos“, naglasio je Kirjos.

S druge strane, Novak je teniser kojeg Kirjos želi da izbegne kao rivala ako je to moguće.

Novak je verovatno teniser koji me plaši. On nema nikakvu slabost u svojoj igru. Solidan je i kad napada i kad se brani, odlično servira, ima sjajan ritern i odličan je sportista“, rekao je Australijanac.

Što se tiče Nadala, Kirjos ga smatra mentalno najjačim teniserom na svetu, ali…

Rafa i ja ne pričamo mnogo. Nemamo najbolji odnos, kao Rodžer i ja, na primer. Ali, otvoren sam za mogućnost da odemo na ručak ili nešto slično“, istakao je Kirjos.

Mladi Australijanac je istakao da je srećan kada se sastaje sa ’velikom četvorkom’, ali da više želi da uči od njih.

Kada izađem na teren i čeka me duel sa nekima od njih, nisam nervozan jer je to još jedan teniski meč. Za to treniram. Ali, kada se krećete oko njih, treba da pažljivo proučite šta sve oni rade“, rekao je Kirjos.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.