IZGUBIO NAJVAŽNIJU BITKU: Cela planeta oplakuje vozača F1 Žila Bjankija (25)

  Autor: Kurir Foto: AP

Žil se borio do samog kraja, kao i uvek, ali se danas njegova borba završila“, saopštila je njegova porodica

zil-bjanki-foto-ap-1437202524-703275

NICA – Francuski vozač Žil Bjanki preminuo je od posledica teške nesreće devet meseci pošto je doživeo udes na VN Japana.

„Žil se borio do samog kraja, kao i uvek, ali se danas njegova borba završila“, saopštila je njegova porodica.

Bjanki je bio u komi poslednjih devet meseci pošto je u oktobru prošle godine na VN Japana doživeo težak udes. Francuz je izleteo sa staze i udario u auto-dizalicu koja je bila pored staze da bi pokupila bolid Adrijana Sutila. Bjanki je vozio za ekipu Marusije.

„Osećamo ogroman i neoposiv gubitak, ali želimo da zahvalimo celom lekarskom osoblju bolnice u Nici gde je tretiran s mnogo ljubavi i pažnje. Takođe, želimo da zahvalimo i osoblju bolnice u Japanu koja se pobrinula za Žila odmah posle nesreće, ali i svim ostalim lekarima koji su bili uključeni u njegovu borbu za život“, navela je porodica Bjanki.

„Želimo da zahvalimo i svim kolegama, prijateljima i navijačima na podršci koju su pokazivali tokom celog ovog perioda. Dali su nam snagu da izdržimo ove strašne trenutke. Molimo vas da poštujete našu želju za privatnošću u ovim teškim trenucima“, dodala je porodica Bjanki.

Žil Bjanki je rođen 3. avgusta 1989. u Nici. On je debitovao u F1 2013. za ekipu Marusije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.