Australija tvrd orah, Srbija u četvrtfinalu

  Foto: Vaterpolo savez Srbije

Srbija pobedila Australiju 10:9 i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju. Protivnik u četvrtfinalu biće pobednik duela SAD – Italija.

srbija-vaterpolo

Samo oni koji ne prate vaterpolo mogli su pre utakmice Srbija – Australija da kažu: „Ma, ko još u toj Australiji igra vaterpolo!“.

A svi oni koji prate vaterpolo, znali su da će direktan duel za osvajanje prvog mesta u grupi, a samim tim i direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, biti sve samo ne lak.

Dubrovčanin Elvis Fatović, nekadašnji trener Juga, „skockao“ je reprezentaciju Australije i od nje napravio više nego respektabilnu ekipu, koja je svoj potencijal potvrdila i u meču sa evropskim šampionom Srbijom.

Strepeli smo!

Srbija – Australija 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1) u 3. kolu na SP. Protivnik u četvrtfinalu biće pobednik duela SAD – Italija.

Posle mnogo preokreta, serije Australije, a potom „reterna“ u poslednjoj četvrtini, Srbija je obezbedila četvrtfinale, a to znači tri dana odmora.

Da neće ići tako glatko, videlo se od starta utakmice. Australija igra tvrdo, sa mnogo plivanja, a Elvis Fatović je, očigledno, ubacio i neki „vic“ u igru, tipičan za jugoslovensku školu vaterpola.

Kada se sve to sabere, plus ne baš sjajan dan srpske odbrane (ponovo je primljeno devet golova kao protiv Japana!), uz malo nervoze… eto, nevolja i neizvesnosti!

Posle gola Stefana Mitrovića za 6:4 početkom treće deonice, Australija je napravila seriju od čak 4-0(!) i u poslednji deo igre ušla sa prednošću od dva gola.

Ali, „delfini“ su se na vreme pribrali. Milan Aleksić i Stefan Mitrović pobrinuli su se da Srbija stigne do izjednačenja, a Živko Gocić i Filip Filipović do konalnog trijumfa.

Strelci za Srbiju: Filip Filipović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić po 2; Slobodan Nikić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović i Živko Gocić po 1.

Najefikasniji u ekipi Australije bio je Aron Janger sa tri gola, a dva gola dodao je Džoel Svift.
I četvrtina

0:1, Houden

1:1, Slobodan NIkić

2:1, Miloš Ćuk

3:1, Pijetlović

3:2, Pauel

Gotova je prva četvrtina. Biće tvrdo, kao i uvek sa Australijom. Srbija vodi 3:2.

II četvrtina

3:3, Aron Janger

4:3, lob Filipa Filipovića

4:4, Martin

5:4, Milan Aleksić

Kraj druge četvrtine. Srbija vodi 5:4.

III četvrtina

6:4, Stefan Mitrović

6:5, Svift

6:6, Koteril

6:7, Janger

6:8, Janger

Kraj treće četvrtine. Srbija gubi 6:8.

IV četvrtina

7:8, Aleksić

8:8, Stefan Mitrović

9:8, Gocić

10:8, Filipović

10:9, Svift

KRAJ!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.