ZVEZDA: Vilijamsu preti oštra kazna

  Autor: Mondo Foto: MN Press

Crveno-beli sugerišu svom bivšem igraču da zatraži analizu „B“ uzorka, pa ako rezultat bude isti…

partizan-zvezda-derbi-williams-vilijams
Markus Vilijams na parketu je dao veliki doprinos uspesima Crvene zvezde Telekom u prethodnoj sezoni, ali je onda naneo štetu imidžu kluba, pozitivnim testom na marihuanu, nakon prve utakmice finala plej-ofa domaće Superlige, odigrane 12. juna.

Zvezda je u četvrtak izdala saopštenje, u kome se konstatuje nalaz Antidoping agencije Srbije, na osnovu analize „A“ uzorka, obavljene u Beču.

„Američki internacionalac ima pravo da u roku od sedam dana o svom trošku pošalje pismeno izjašnjenje o celom slučaju ili zatraži analizu ‘B’ uzorka, što mu je klub i sugerisao. Ukoliko to ne učini, uzorak ‘A’ će se smatrati validnim i konačnim“,poručuju sa Malog Kalemegdana.

Zvezda je zimus zbog izazivanja lakše saobraćajne nesreće u pripitom stanju oštro kaznila Jaku Blažiča.

Sada isto to očekuje i američkog plejmejkera, osim ako eventualnom analizom „B“ uzorka bude pobijeno trenutno činjenično stanje.

„KK Crvena zvezda Telekom se maksimalno zalaže za sve vrednosti koje propagira sport i zdušno se bori protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava. Iz tog razloga, KK Crvena zvezda Telekom će sačekati konačnu potvrdu Antidoping agencije Republike Srbije, kao i odluku KSS. Ukoliko se konačno utvrdi da je Markus Vilijams bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu, klub će doneti oštre disciplinske mere, u skladu sa disciplinskim pravilnikom koji se rigorozno odnosi prema ovakvim slučajevima“, piše u saopštenju.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.