Sale o Bobiju: Ćutao sam i čekao, a znao sve

  Autor: Mondo Foto: Herve Bellenger/MN Press

„Niko nema pravo da uništi tuđi san“, stav je selektora o odluci San Antonija da povuče Bobana Marjanovića iz reprezentacije.

aleksandar-djordjevic
Saša Đorđević ljutito je reagovao na poziv iz Amerike upućen Bobanu Marjanoviću da se hitno spakuje i ode u Teksas na dodatne preglede stopala. U utorak, kada je razjašnjeno da definitivno neće moći da računa na centra San Antonija, selektorova reakcija bila je smirenija.

U razgovoru za dnevni list „Sport“, „Sale Nacionale“ priznao je da je takav ishod i očekivao.

Ja sve analiziram mnogo dublje nego što neki misle u svojoj površnoj slici o mojoj malenkosti. Sve ovo što se desilo sa Bobijom je u stilu kada ti neko treći ne dozvoli da radiš ono što voliš. On je izuzet iz grupe momaka koji sjajno rade i što je još važnije, zacrtali su zajednički cilj„, izjavio je selektor za dnevni list „Sport“.

Definitivni ostanak bez centra, koga su Spursi isprva povukli iz reprezentacije na osnovu izjave Borka Radovića, a ne preliminarnih lekarskih nalaza, nije previše iznenadio Đorđevića.

Jasan mi je bio ishod, ali sam samo ćutao i čekao, od trenutka kada je Marjanović morao na dodatne preglede u SAD. Ali, moramo da budemo okrenuti onom što nas čeka. Generalno, svako odluku donosi svojom glavom. I niko nema pravo da uništi nečiji san. Kao što se mora biti mudar, svestan šta je NBA, a šta FIBA„, podvukao je Đorđević.

Dakle, „orlovi“ nastavljaju pripreme za Eurobasket sa Miroslavom Raduljicom, Vladimirom Štimcem, Nikolom Milutinovim i Ognjenom Kuzmićem na centarskim pozicijama.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.