Nedović za Đorđevićevu brigu

  Autor: Mondo

Srpski reprezentativac na meču četvrtfinala plej-ofa španskog prvenstva zaradio distorziju skočnog zgloba

nedovic-povreda

Nemanja Nedović je zbog povrede propustio prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u Španiji, a neposredno po objavljivanju spiska za Eurobasket ponovo je doživeo peh.
Košarkaš Valensije je na drugom meču četvrtfinala španskog plej-ofa protiv Bilbaa prilikom želje da zakuca nagazio na nogu Danila Anđušića i iskrenuo zglob.

Uz pomoć ljudi iz stručnog štaba napustio je teren sa bolnom grimasom na licu, što je zabrinulo sve u njegovoj ekipi, ali i selektora Aleksandra Đorđevića.

„Ništa strašno. Kost je dobro, ligamenti su malo oštećeni, ali sve u svemu, u pitanju je obična distorzija skočnog zgloba“, izjavio je za „Sportski žurnal“ Nedović neposredno posle snimanja zgloba.

Iako je na snimku delovalo da je u pitanju ozbiljnija povreda, Nedović prenosi dobre vesti.

„Znam, delovalo je sve mnogo strašnije, ali na sreću nije. Bio sam dobro bandažiran. Baš je bolelo, nisam mogao da se oslonim na nogu. Ipak, dobro je prošlo. Trebalo bi da se vratim na teren za pet do sedam dana, što je standardno za ovakav tip povrede“.

Nedović se nada da će ovo leto provesti sa reprezentacijom Srbije.

„Svi koji me poznaju znaju koliko mi je bilo teško prošle godine što prošle godine nisam mogao da budem uz reprezentaciju. Sada jedva čekam da počnu pripreme. Baš sam oduševljen. Razgovarao sam sa selektorom nekoliko puta, imamo sjajnu komunikaciju i njegovi saveti mi mnogo znače. Tačno zna kako se osećam i od njega uvek dobijam prave savete“, istakao je Nedović.

Selektor „orlova“ je odmah po objavljivanju šireg spiska reprezentativaca za Eurobasket jasno poručio da je cilj medalja i viza za Olimpijske igre 2016. godine. Nedović kaže da takav stav Đorđevića može samo pozitivno da utiče na tim.

„Sale je takav bio i kao igrač. Nikoga se nije plašio i zato je i napravio tako veliku karijeru. Sada to primenjuje i u trenerskom poslu i to može samo da donese pozitivne stvari. Za samo godinu dana uspeo je da vrati kult reprezentaciji. Sada moramo da nastavimo da gradimo to i da se preko evropskog prvenstva plasiramo na Olimpijske igre“, rekao je Nedović.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.