Jović ne može na Eurobasket!

  Autor: Mondo Foto: MN Press

Odlični defanzivac zbog problema sa leđima morao da „otpadne“ sa priprema nacionalnog tima. „Orlovima“ priključen Stefan Pot.

jovic

Stefan Jović, jedno od najprijatnijih iznenađenja prošlogodišnjeg Mundobasketa i osvajač svetskog srebra, više nije među kandidatima za nastup na Evropskom prvenstvu (5-20. septembra).

Plejmejker Crvene zvezde mesecima „vuče“ problem sa leđima, zato je presedeo na klupi finale domaćeg plej-ofa, a sada nije u stanju ni da trenira sa ostalim izabranicima selektora Đorđevića.

„Nadali smo se da će terapijama i mirovanjem uspeti da reši svoj problem, nažalost Jović i dalje ima problema sa leđima i apsolutno su mu potrebni dalje mirovanje i nastavak terapije. U ovoj akciji ne možemo da računamo na njega“, rekao je Aleksandar Đorđević novinarima u hali Pionir.

Slično mladom Milisavljeviću prošlog leta, reprezentaciji je priključen član univerzitetske selekcije Stefan Pot.

„Pot je tu da nam u ovom delu priprema pomogne na toj poziciji i, naravno, da pokaže zašto je pozvan. Nedostatak Jovića je veliki hendikep. Svaki igrač je za nas zlata vredan, a on je bio jedna dobra karika ove ekipe. Želim mu što brži oporavak“.

Selektor je konstatovao da u zahtevnoj klupskoj sezoni „mora“ da dođe do fizičkih problema, izrazivši nadu da će Jovićev peh ujedno biti i poslednji ovog leta.

Uloga Stefana Jovića prošle godine je bila specifična. Ulazio je sa klupe da odigra fanatičnu odbranu, „krao“ lopte, umeo da donese lake poene iz kontri… Nije „tražio“ minute, a svaku šansu je maksimalno koristio.

„Očekujem da tu ulogu preuzmu drugi igrači koje imamo na toj poziciji. Ali, sigurno je da ćemo neke stvari u taktici morati da promenimo. Koga nema bez njega se mora, imamo nekoliko ideja pa ćemo videti“, prokomentarisao je Đorđević.

„Orlovi“ u nedelju putuju za Kranjsku Goru, gde će obaviti prvu fazu priprema, uz odigravanje jedne trening utakmice, protiv Mađarske.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.