Vučić uz „orlove“ u Albaniji

  Autor: Mondo Foto: Tanjug/Jaroslav Pap i MONDO

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić biće uz srpsku reprezentaciju u Elbasanu na meču protiv Albanije 8. oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. „Orlove“ čuvaju i snajperisti!

srbija

Citirajući izjavu predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, list „Sport“ piše da će srpski premijer Aleksandar Vučić biti uz nacionalni tim u Elbanasanu, 8. oktobra kada će biti odigran meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Albanije.

„Ide i premijer Vučić, a uz njega nema straha. Sa njim smo mnogo jači“, izjavio je Karadžić, prenosi „Sport“.

Pored premijera, uz srpsku delegaciju biće i grupa policajaca u civilu iz Ministarstva unutrašnjih psolova Srbije.

„Imali smo poslednji sastanak sa predstavnicima MUP-a. Sve smo se dogovorili. Niko od nas koji idemo nema strah za svoj život. Imamo uveravanja od albanskih predstavnika da će sve proteći u najboljem mogućem redu. Lično sam sa predsednikom Fudbalskog saveza Albanije Armandom Dukom, pričao na temu bezbednosti i izneo mi je fakte koji govore da incidenata ne bi trebalo da bude“, dodao je predsednik FSS.

Srpska reprezentacija će od sletanja na aerodrom u Tirani, odakle će autobusom do mesta Elbanasa, imati 24-satnu pratnju, a hotel u kojem će boraviti fudbaleri, stručni štab i delegacija FSS biće „hermetički zatvoren“, odnosno „ni ptica neće moći da proleti“.

Prištinski list „Koha ditore“ objavio je u utorak da albanska policija sprovodi velike mere da utakmica prođe u najboljem redu i da će preduzeti rigorozne mere. Jedna od njih je da će na krovovima biti postavljeni snajperisti(!?) i da će nad gradom kružiti helikopter.

Navijačima će biti zabranjeno da nose majice sa mapom tzv. Velike Albanije, čija je zastava na dronu bila povod za prekid meča u Beogradu. Takođe, navijač koji bude napravio i najmanji incident na utakmici biti izbačen sa stadiona.

UEFA je uputila ozbiljno upozprenje Albanskom savezu da je sva odgovornost na organizatoru meča i da ne sme da postoji tolerancija prema onima koji budu pravili probleme.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.