Šćepanović: Nečasno!

  Autor: Mondo Foto: MN Press

Mnogo buke podiglo se oko meča OFK Beograd – Spartak u 11. kolu, a i predsednik Zajednice superligaša tvrdi da je razočaran i da mu se ne sviđa ono što je viđeno na Karaburmi

Milos-Vucevic-Zoran-Scepanovic-Tomislav-Karadzic

OFK Beograd je upisao pobedu u 11. kolu Superlige protiv Spartaka (2:0). A da li je sve bilo regularno? Subotičani su na teren izašli u rezervnom sastavu, što je podiglo prašinu da nije sve bilo „čisto“.

I predsednik FSS Tomislav Karadžić ne krije da mu je nešto sumnjivo, a nelagodnost zbog brojnih priča posle meča na Karaburmi oseća i predsednik Zajednice Superlige Zoran Šćepanović.

„Kao predsednik Zajednice duboko verujem da je takmičenje regularno, bar tako tvrde predstavnici klubova na stastancima. Ne bih da prenaglim, ali sudeći prema izveštajima i utisku javnosti i publike, opšta ocena je da viđeno između Spartaka i OFK Beograda, najblaže rečeno, nije časno! Ne želim da osporavam trenersku struku, uvek sam bio na njihovoj strani, ali…“, ocenio je Zoran Šćepanović u razgovoru za „Sportski žurnal“.

„Ne dopada mi se ovo što se desilo, neprijatno mi je zbog svega što se pojavilo u medijima i što postoje insinuacije da je sastav Spartaka prilagođen tome da se pruži adekvatan otpor“, dodao je prvi čovek Zajednice Superlige.

Prema Propozicijama Superlige u članu 64 stoji da na teren mora da istrči najbolji tim. Spartak to pravilo nije ispoštovao.

„Uz uvaženje struke, ali izbor igrača Spartaka za utakmicu sa OFK Beogradom po onome što statistika govori u odnosu na prethodne mečeve, s obzirom na to da su im neki drugi donosili bodove, nije nešto iza čega mogu da stanem i kažem da je bilo u duhu sporta“, napomenuo je Šćepanović i dodao da su Subotičani čuvali ekipu za naredno kolo i meč protiv Zvezde.

„Da li je možda u pitanju taktika Spartaka?Možda žele da budu jaki pred taj meč i da pobede. Verovatno postoji sportski plan u Spartaku, nadam se da je tako. Sve ostalo bi bilo razočaravajuće“, rekao je Šćepanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.