Saopštenje Spartaka: Partizan može, a mi ne?

  Autor: Mondo Foto: MN Press/arhiva

Subotičani se oglasili povodom optužbi posle utakmice sa OFK Beogradom.

Football, Partizan, Novi Pazar
Spartak iz Subotice oglasio se povodom optužbi da je namerno igrao sa rezervnim timom protiv OFK Beograda i prepustio tri boda „romantičarima“.

U saopštenju pod naslovom „Spartak želi istragu“, Subotičani podsećaju na ovosezonsko gostovanje i poraz Partizana u Novom Pazaru i apeluju na Fudbalski savez Srbije da se posle obavljene istrage povodom utakmice na Karaburmi javno kaže „ko je kriv i ko je nameštao“.

„Kada je Partizan ne tako davno protiv Novog Pazara igrao i izgubio bez 11 standardnih prvotimaca, niko ni reč nije rekao, a sada je Spartak problem???“, navode iz Spartaka na počenju svog saopštenja.

„Znamo da ekipe pred važne utakmice odmaraju najjači sastav. Da li naš sastav treba da sastavljaju novinari i navijači ili naš trener?“, pitaju se u Subotici i nastavljaju:

„Za Spartak su igrali igrači koji su bili najspremniji za meč. Oni koje želimo da stvaramo kao igrače i koji jednom moraju da dobiju šansu. Kada je tu šansu pre nekog vremena dobio Plavšić niko nije rekao ni reč. Plavšić je sada prvotimac CrveneZvezde. Imamo 25 licenciranih igrača i svi moraju da dobiju šansu jer postoji i FIFA pravilo gde igrač koji odigra manje od 10% utakmica može jednostrano da raskine ugovor“.

Usledilo je i dodatno objašnjenje zašto su protiv OFK Beograda igrali igrači koji nisu imali zapaženu minutažu prethodnim mečevima.

„Imamo ugovore sa igračima koji nisu Spartakovi igrači i od kojih će naš klub imati određeni procenat ili će dobiti novac ukoliko igrač odigra ugovoreni broj minuta u toku sezone. Primer su Alić (Viljareal) i Živković i Marinković (Crvena zvezda). U interesu Spartaka je da protiv najačih klubova nastupi najjači sastav jer igrači tada mogu da bljesnu, što može da prouzrokuje njihov transfer. Svedoci smo da su Mirić, Despotović, Kovačević, Mijić, Plavšić i drugi pronašli nove klubove nakon odličnih partija pruženih protiv Crvene zvezde i Partizana“.

Subotičani smatraju da im je oduzeto „osnovno sportsko pravo na pobedu“.

„Da je Spartak pobedio OFK Beograd tada bi se digla prašina da je OFK pustio Spartak da bi Spartak pustio Crvenu Zvezdu i tako u nedogled. Spartaku se oduzima osnovno sportsko pravo, a to je pravo na pobedu. I na poraz, naravno. Pa zar je naša liga takva da se može pobediti ili izgubiti samo kada se to odobri ili naredi? Mi znamo da nije, jer smo u poštenoj borbi za pobedu poraženi u Beogradu“.

Dodaju i da se protiv njih vodi „neviđena hajka“.

„Ovo je nastavak neviđene hajke na naš klub koja je počela u prošloj sezoni. Kome smeta Spartak u Superligi?“.

Na kraju, iz Spartaka su pozvali FS Srbije da pokrene istragu povodom utakmice na Karaburmi i javno saopšti njene rezultate.

„Zbog istine i zbog javnosti pozivamo FSS i istražne organe da se uključe u istragu oko ove utakmice i da na kraju istrage saopšte njene rezultate. Da se javno kaže ko je kriv i ko je nameštao. Ali da se i javno kaže ko stoji iza ovih lažnih optužbi i da se ti koji proizvode ovakav scenario kazne i odstrane iz fudbala. Spartak će u potpunosti sarađivati sa organima koji budu vršili ovu istragu i insistiraće da se njeni rezultati objave u javnosti“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.