Ronaldo: Znam da nisam najskromniji

  Autor: B92 Foto: Getty Images

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo rekao je da je svestan da u karijeri nije postigao toliko uspeha zato što je skroman, već naprotiv.

 

7732855175636064f7f807103834961_w640

„Znam da nisam najskromnija osoba na svetu, nemam razloga da lažem“, rekao je Ronaldo u intervjuu za „Tajms“, „Međutim, veoma sam skroman – volim da učim mnogo toga iz drugih sportova, najbolji na svetu uvek mogu da napreduju i to mi je interesantno. Osobe koje to vole moraju da budu skromne“.

Zvezda madridskog Reala istakao je da ga ne zanimaju svi oni ’hejtuju’ i da to koristi kao motivaciju.

Nije mi stalo da li me ljudi mrze, jer me to gura napred kada ne igramo kod kuće. To što su ti navijači protiv mene je dobro. Morate ponekad da uradite i nešto dobro za te ’hejtere’. Potrebni su mi neprijatelji, sve to je deo posla. Oni počnu da viču istog trenutka kada dotaknem loptu, to su radili još od vremena kada sam imao 18 ili 19 godina. To mi ne predstavlja nikakav problem, već motivaciju“, naglasio je Portugalac.

Ronaldo je istakao da je osoba od koje je najviše naučio ser Aleks Ferguson, sa kojim je sarađivao u Mančester Junajtedu.

Mnogo toga sam naučio od Sera Aleksa. Još se sećam kada mi je rekao: ’Dobar si, ali kada ne znaš šta ćeš, dodaj prokletu loptu. I dalje smo u kontaktu, on je sjajan trener i veliki čovek“, istakao je Ronaldo.

Reprezentativac Portugala se potom osvrnuo na period u redovima ’Crvenih đavola’, u kojima je od 2003. do 2009. godine upisao 291 utakmicu i 118 golova.

Bio je to sjajan period učenja, pošto sam imao kolege koji su na treninge uvek dolazili sat vremena ranije. Pol Skols i Geri Nevil su mi bili pravi uzori. Nevil je bez premca najprofesionalniji fudbaler kojeg sam ikada upoznao. Oni su igrali na najvišem nivou deset godina. Mnogo sam naučio i od Rajana Gigsa i brzo sam počeo da ozbiljnije treniram i vežbam. Oni su mi bili sjajni primeri“, rekao je Ronaldo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.