Ko je nameštao mečeve u Srbiji?

  Autor: Mondo Foto: MN Press

Pod lupom za nameštanje devet utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije. Komesar za integritet FSS Milivoje Mirkov kaže da će srpska kuća fudbala svu dokumentaciju predati tužilaštvu za najviše dve nedelje

fudbal-lopta-pokrivalica-superliga-1
UEFA sumnja da su se u Srbiji nameštali mečevi u Superligi i Prvoj ligi Srbiji, a Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije priprema dokumentaciju koju bi trebalo da preda tužilaštvu.„Ceo proces obrade podataka, sastavljanje obimnog izveštaja i predaja dokumentacije potrajaće najduže 15 dana. Od tog trenutka je sve u rukama tužilaštva i očekujem da će ono reagovati kako priliči“, izjavio je za „Večernje novosti“ Milivoj Mirkov, komesar za integritet FSS.

I dok se taj izveštaj čeka – klubovi strepe. Prema nezvaničnim informacijama sporno je nekoliko utakmica, a pod lupom su najviše Spartak i OFK Beograd.

Sumnja se da su u nameštaljkama učestvovali superligaši Spartak, OFK Beograd, Donji Srem, Jagodina, Rad, Čukarički, kao i prvoligaši Bežanija, Sloga, Mačva i Sloboda.

Sporni su mečevi Spartak – Donji Srem 3:2, Donji Srem – OFK Beograd 4:0, OFK Beograd – Borac 1:0, Jagodina – OFK Beograd 5:3, Spartak – OFK Beograd 1:0, Rad – Spartak 0:1, Spartak – Čukarički 1:0, Sloga – Bežanija 2:3 i Mačva – Sloboda 2:3.

Svi osumnjičeni veruju da je u pitanju greška.

„Direktor Superlige Vladimir Bulatović podneo je izveštaj u kom stoji da su sve te priče insinuacije bez dokaza. Slobodno, neka iz FSS idu u tužilaštvo, jer mi zaista nemamo čega da se plašimo, niti šta da krijemo. Pa, zar je sumnjivo da peti na tabeli pobedi 14. kod kuće 1:0? Budalaštine su sve to, a lično mi je mnogo čudno što sad napadaju predsednike FS Vojvodine i FS Istočne Srbije koji su za izbore“, izjavio je predsednik OFK Beograda Dragče Dimitrijević.

Prvi čovek Spartaka Dragan Simović smatra da FSS „meša babe i žabe“ i da se pritisak na klub iz Subotice vrši najpre zbog promena i želje za novim izborima, koje on kao predsednik sprovodi u FS Vojvodine.

„Već sam rekao da je sve ovo smejurija, a da se hajka na Spartak vrši samo zbog dešavanja u pokrajinskom Savezu kojim predsedavam. Jasno je ko i zbog čega priča o nama u negativnom kontekstu ali mi smo čisti. Ne samo da ne strahujem, već apelujem da tužilaštvo hitno krene da radi i što pre raščisti ovu situaciju“, izjavio je Simović.

Predsednik Donjeg Srema Milan Aleksić ističe da sudija Novica Anđelovski namestio meč Donjeg Srema i Spartaka, zbog čega je klub iz pećinaca ispao iz Superlige i da ga zbog toga krivično gone i na sudu.

„Znam da je konačan ishod meča Spartak – Donji Srem namestio sudija Anđelovski. Videćemo na sudu da li će reći ko mu je naredio da nas izbaci iz Superlige. Pošto je umislio da je gospodar života i smrti, onda će da odgovara, a mi potražujemo 860.000 evra, koliko nas je on direktno koštao. Mi nismo učestvovali u mutnim radnjama, a da li je neko drugi, ne mogu da tvrdim. Ako UEFA i Interpol sumnjaju, onda možda tu nečega ima“, rekao je Aleksić.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.