Francuska maršira, Island odlazi ponosan!

  Autor: Mondo

Parovi polufinala Evropskog prvenstva su: Portugal – Vels i Nemačka – Francuska!

Francuska-Island-5-1

Foto: AP/Michael Sohn
Nema poraženih u poslednjem četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Francuska je pobedila Island 5:2 (4:0), zakazala polufinalni duel protiv Nemačke, ali večeras aplauze zaslužuje i tim koji je izgubio.

I posle rafala Olivijea Žirua (dva gola), Pola Pogbe, Dimitrija Pajea i Antoana Grizmana i kada su znali da su ispali, Islanđani su pokazali borbu koja zaista inspiriše.

Igrajući do kraja kao da je rezultat 0:0, heroji ovogodišnjeg Evropskog prvenstva još jednom su demonstrirali fenomenalan karakter i završili meč sa dva postignuta gola. Strelci su biliSigborson i Barjason, a „trikolori“ su lako mogli da prime i tri gola.

Zato, i Francuzi i Islanđani zaslužuju dubok naklon za prikazano, s tim da je večeras zaista podjednako važno istaći igru tima koji je završio učešće.

Ušavši u ovaj meč potpuno otvoreno, sa željom da napadnu od početka, igrači koji su prethodnih nedelja oduševili ceo svet promenili su uobičajeni pristup i za to bivali kažnjavani kroz čitavo prvo poluvreme.

Domaći tim koristio je svaki pedalj slobodnog prostora i realizovao svaku šansu da pogodi mrežu. Majstorima koji igraju za Francusku dovoljna je i manja prilika da potpuno dotuku rivala, što su i činili asistencijama Pajea i Grizmana.

Islanđani su pred udarima „Galskih petlova“ delovali kao u nokdaunu, ali su na pauzi došli sebi, pa potom fanatičnom borbenošću podsetili svih 77.000 gledalaca na stadionu i milione kraj TV-a zašto smo ih zavoleli na ovom turniru.

Sa druge strane, Francuzi su još jednom demonstrirali klasu i poslali opomenu da Nemce nikako ne bi trebalo posmatrati kao favorite u polufinalu. Duel sa Islandom pamtiće po ubedljivoj pobedi, ali je svima jasno da njihove ambicije sežu mnogo dalje od četvrtfinala.

„Trikolori“ su, uostalom, večeras vezali 17. utakmicu bez poraza na velikim turnirima koje su organizovali. U tom nizu ostvarili su čak 15 pobeda i samo dva poraza.

FRANCUSKA – ISLAND 5:2!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.