Zakaži pregled preko interneta

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Napokon lakše i brže do lekara. Bravo!

Lekar-tablet
Dom zdravlja u Boru uveo je uslugu zakazivanja pregleda putem interneta, i najavio uvođenje zakazivanja SMS porukom, kao i video-razgovor s lekarom putem Skype aplikacije.Zakazivanje pregleda vrši se na sajtu borskog Doma zdravlja (domzdravljabor.org.rs) i odnosi se na sve službe koje imaju izabranog lekara.

Pregled se može zakazati u opštoj medicini, stomatologiji, predškolskom i školskom dispanzeru i dispanzeru za žene.

„Očekujemo da će nova usluga ubrzati funkcionisanje svih zdravstvenih usluga koje pruža ova ustanova. Na ovaj način, pacijenti će izbeći dugotrajno čekanje ispred šaltera kako bi zakazali pregled“, rekao je novinarima direktor Doma zdravlja, Miroslav Karabašević.

Karabašević je dodao da su u toku i pregovori s mobilnim operaterima kako bi se uvelo zakazivanje pregleda putem SMS poruke. On je najavio da će Dom zdravlja uskoro početi korišćenje programa Skype)za video-komunikaciju pacijenta i lekara.

„Svaki izabrani lekar će uskoro imati svoj skype nalog, koji će biti dostupan njegovim pacijentima od 14 do 15 sati u prvoj smeni, odnosno od 20 do 21 u drugoj„, dodao je direktor Doma zdravlja.

Dom zdravlja je nedavno uveo dostavljanje recepata na kućnu adresu, što je izazvalo veliko interesovanje pacijenata.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.