Tange su štetne za zdravlje ako…

  Autor: B92

Pročitajte nekoliko činjenica koje se tiču donjeg veša i zdravlja.

Foto: Instagram/fitbyfiona

Foto: Instagram/fitbyfiona

Gaćice za trening

Trebalo bi da kupite „sportske“ gaćice za vežbanje, najbolje pamučne, koje će omogućiti koži da diše. Satenske, čipkaste ili neke slične nisu dobar izbor za trening jer se time povećava rizik od gljivičnih infekcija.

Drugo, NIKAKO, ali NIKAKO ne nosite tange kada trenirate. Iako se možda devojkama čine najzgodnijim rešenjem jer se ne ocrtavaju ispod trenerke ili helanki, time se povećava rizik da se bakterije Ešerihije koli prenese sa zadnjice do vagine kako se pomerate tokom treninga.

Tange i rizik od infekcije

Kada nosite tange, onaj mali komad materijala koji se nalazi pozadi zapravo postaje idealan kanal za prenos bakterija od anusa do vagine ili bešike.

„Ako imate malo bakterija – Ešerihija koli je najčešća u debelom crevu – na zadnjem delu materijala i fizički ste aktivni, taj materjal se pomera. Dovoljno je da se samo malo pomeri, i bakterije će završiti u vagini ili bešici“, kaže dr Džil Rebin.

Ona napominje da su tange savršeno bezbedne za većinu devojaka, ali da bi one koje su sklone čestim infekcijama i one koje trenutno imaju neku infekciju trebalo da ih izbegavaju.

Pamučne gaćice

Pamučni donji veš najbolje upija i dozvoljava koži da diše. Saten i svila „zarobljavaju“ vlagu, što je idealno za razvoj bakterija i potencijalne infekcije. Čak i ako je na satenskim gaćicama deo između nogu pamučan, to nije dovoljno.

„Dovoljno je to što je sloj spolja od svile ili nekog drugog neupijajućeg materijala, čime se smanjuje upijajuća moć pamuka“, kaže dr Šiva Gofrani.

Dakle, pamučni donji veš možda nije najlepši ili najseksepilniji, ali je definitivno najbolji za zdravlje intimne zone.

A kad smo već kod seksi veša, ne škodi da zante i ovo:

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.