Spavanje bez donjeg veša

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Da li spavate bez donjeg veša?
mastur

  Koji god da vam je odgovor na to pitanje, stručnjaci vam savetuju da se razgolitite, a evo i zašto.

„Često kažem pacijentima da spavaju bez donjeg veša. Ako je intimna regija stalno prekrivena, naročito materijalom koji ne upija vlažnost, to je savršena podloga za razvijanje bakterija i gljivica“, objasnila je ginekolog Alisa Dvek za „Shape“.

Ovo je česta pojava kod žena koje su u menopauzi, a ako ste neko ko ima problema sa svrabom i iritacijom vagine, Dvek i drugi ginekolozi preporučuju da noću ostavite taj deo tela da „diše“.

Dakle, ženama se definitivno preporučuje da spavaju golišave, a šta je sa muškarcima?

U suštini je slična situacija.

„Fioke zadržavaju toplotu i vlagu unutra, a bakterije su tu najsrećnije. Kako je veš u tim fiokama, neminovno je da sa njim pređu bakterije na genitalije“, istakao je urolog Brajan Stajksner za „MensHealth“.

Ali, za muškarce, „noćna golotinja“ ima još jednu prednost – dobra je za proizvodnju sperme.

„Vaš skrotum mora da bude odgovarajuće temperature da bi se povećala proizvodnja sperme. Kada muškarci spavaju u donjem vešu, njihovi testiti mogu postati pretoplo zbog čega opada kvalitet njihove sperme“, objasnio je Stajksner.

U slučaju da ne možete da podnesete pomisao da legnete u krevet bez donjeg veša na sebi, onda se potrudite da to bude pamuk kroz koji koža može da diše ili široke bokserice.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.