Promrdajte malo vaše anakonde!

  Autor: Mondo Foto: instagram.com/jenselter

Želite guzu od „čelika“? Probajte ove vežbe.

dzen-2

Vaša pozadina je jedan od najvažnijih mišića koje imate, ali može da se ulenji ukoliko previše vremena provodite gledajući serije ili čak da ne budu aktivni prilikom vaših svakodnevnih vežbi.

To stanje lenjosti vaših mišića „pozadi“ se naziva glutealna amnezija i može poprilično da uništi vaše fitnes ciljeve. Evo šta dodatno morate da primenite tokom vežbi, kako mi se mišići vaše guze bili potpuno uključeni.

POGLEDAJTE KAKVI SU NJENI REZULTATI:

dzen-1

Fokus, fokus!

Tokom jednostavne vežbe ekstenzije kuka (podizanje ispružene noge), namerno stisnite mišiće vaših guzova, jer to može povećati njihovu aktivaciju i do 12 dosto.

Spustite se što niže

Duboki čučnjevi podrazumevaju da su vam kukovi daleko ispod kolena i mogu udvostručiti rad željenih mišića dok se vraćate u stajaću poziciju.

Nagnite se

Ukoliko nagnete vaš torzo napred pod uglom od 30 do 40 stepeni tokom vežbi udaraca, osetićete da je vaša pozadina „vrelija“. Ugao daje više pritiska na mišiće.

Podignite nogu

U odnosu na vežbe koje uključuju rad obe noge (poput podizanja tegova iz čučnja), verzija sa radom samo jedne noge (čučnjevi na jednoj nozi, dok je druga ispružena) mogu aktivirati mišiće guzova i do dodatnih 33 odsto.

Šta da vam kažemo dame, osim da se bacite na vežbe!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.