Nošenje uskih farmerki može biti opasno

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Budite oprezni – nedavna studija je pokazala da nošenje uskih farmerki može izazvati ozbiljne probleme, kao što su oštećenje nerava u donjim delove noge.

20535338125648536015fbb666232458_v4 big

Prema članku, koji je objavio Journal of Neurology, grupa doktora je izdala važno upozorenje i ispričala priču o tridesetpetogodišnjakinji koja je zbog nošenja uskih farmerki jedno vreme bila potpuno paralizovana, prenosi Worldhealthinfo.

U svojoj ispovesti za Journal of Neurology, žena koja je želela da ostane anonimna je ispričala kako je ceo dan u farmerkama provela u čučećem polažaju pakujući određene stvari u kutije.

Primetila je da su joj noge postale previše čvrste i da je imala neprijatan osećaj dok stoji. Na putu od posla do kuće, pala je, a nekoliko sati nakon toga je pronađena i odvežena u bolnicu. Doktori su videli da su joj obe noge bile otečene ispod kolena, pa su odmah skinuli farmerke sa nje. Četiri dana nakon odmaranja, normalno je mogla da hoda.

Doktor je objasnio da su čučanje i uske farmerke izazvali ovaj problem, što inače može dovesti do kompresije peronealnih živaca, skupa živaca u blizini kolena.

 


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.