Ni „srčka“ nas ne sprečava da imamo seks

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Rezultati ovog istraživanja će vam se dopasti!

Devojka-srce-ljubav (1)

Većina onih koji su doživeli srčani udar teže tome da promene dosadašnji način života, ishrane, da prestanu da piju i puše.

Međutim, postoji jedna stvar koju defintivno ne bi trebalo da skinete sa spiska – seks.

Naučnici kažu da je uključivanje u fizičke aktivnosti, što podrazumeva i one u vašoj spavaćoj sobi, bezbedno nakon problema sa srcem i zapravo ih treba upražnjavati češće.

Ovaj savet dolazi nakon jedne studije koja je pokazala da seks ne predstavlja ništa veći rizik od srčanog udara, nego što je penjanje uz stepenice ili žustrija šetnja.

Na osnovu podrobnih ispitivanja srčanih bolesnika, nemački naučnici nisu našli vezu između srčanog udara i seksualne aktivnosti.

  „Na osnovu našeg istraživanja, čini se malo verovatnim da je seksuana aktivnost okidač za srčane udare. Važno je da doktori kažu svojim pacijentima da ne nema potrebe da brinu i da mogu nesmetano da nastave sa svojim seksualnim životom“, rekao je autor studije doktor Ditrih Rotenbaher.

Međutim, doktro je takođe upozorio da određeni lekovi koje uzimaju srčani bolesnici mogu izazvazi impotenciju, kao i nizak krvni pritisak.

„Onda kada se oporavite, nema razloga da se bojite još jednog srčanog udara usled seksa više od nekog ko nikada nije imao srčani udar. Redovno vežbanje i fizička aktivnost su dobri za vaše srce, i za veliki broj ljudi se preporučuje da nastave sa aktivnim životom“, rekli su u studiji.

Pacijenti mogu da imaju seks čim se osete bolje, što je u proseku nakon četiri do šest nedelja nakon srčanog udara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.