Naučnici tvrde da ćete od ovoga garantovano smršati, a ne trebaju vam ni pare ni vežbe

  Autor: 24sata | Index.hr Foto: profimedia
Ovo zaista dobro zvuči, a ujedno ima i logike.
dijeta profimedia-0029469633_1000x0

Novo istraživanje još jednom je pokazalo koliko koristi možemo da imamo od stare dobre vode. Ključ u gubljenju kilograma je vrlo jednostavan – popijte pola litre vode pre svakog obroka.

Gojazni odrasli ljudi su zamoljeni da piju upravo toliko vode pola sata pre svakog obroka 12 nedelja. Svi su pre toga bili na konsultacijama o zdravoj ishrani, i dobili su savete kako da promene svoje živote, ishranu i fizičku aktivnost. Ipak, samo polovini njih rečeno je da pre obroka piju vodu. Drugoj polovini rečeno je da zamisle da su siti pre nego što jedu.

Na kraju istraživanja oni koji su pili vodu izgubili su u proseku 4,3 kg, potvrdili su naučnici sa Univerziteta u Birmingemu. Oni koji su zamišljali da su siti izgubili su u proseku 0,8 kg za spomenutih 12 nedelja.

Dr. Helen Pareti s Nacionalnog instituta za istraživanje zdravlja pri univerzitetu je rekla: „Lepota ovih otkrića leži u jednostavnosti. Samo pijete pola litre vode tri puta na dan pre glavnog obroka i smanjićete kilažu. Kada se to kombinuje s kratkim uputstvima o tome kako da povećate fizičku aktivnost i zdravije jedete, čini se da pomaže ljudima da skinu više kilograma. To stvarno ne bi trebalo da bude teško uvesti u svakodnevicu“.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.