Kada komarci najviše grizu

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinstock

Saznajte kada komarci najviše „napadaju“, kao i kako da izbegnete ugrize ovih malih napasti.

komarac

Komarci biraju „žrtvu“ u zavisnosti od krvne grupe, kožnih bakterija, ali i na osnovu fizičke aktivnosti – aktivnije osobe imaju višu telesnu temperaturu, zbog čega postaju meta dosadnih stvorova.

Da ne biste postali „meta“ ovih krvopija, nije loša ideja da ostanete kod kuće u sumrak i u ranim jutarnjim časovima, kada komarci najviše napadaju. U tom periodu je veća vlažnost vazduha i niža temperatura, što pogoduje tim malim napastima zbog kojih ćete se neprestano pljeskati po telu u pokušaju da se odbranite.

Osim toga, dokazano je da komarce privlače tamne boje – odeća u crnoj, tamno plavoj ili crvenoj boji, olakšava ovim insektima da vas „lociraju“, tvrdi entomolog Džejms Dej. Dakle, birajte garderobu svetlijih boja.

Kada već govorimo o tome šta ih privlači… imajte na umu da vaš parfemne privlači samo osobe suprotnog pola, nego i komarce, naročito ako je reč o cvetnim mirisima.

Još jedna stvar koju bi trebalo da izbegavate, ako ne želite da vas komarci grizu – pivo! Studije pokazuju da komarci „vole“ pivo, odnosno da češće ujedaju one koji piju ovo piće jer povećava telesnu temperaturu, a to je komarcima znak da vas gricnu!


loading...

1 komentar

  1. KOmarac

    6. jula 2015. at 07:57

    Komarci ne grizu, oni ubadaju:)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.