Ginekolozi bi voleli da usvojite ovu naviku

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Pored toga što skidate šminku i perete zube pre spavanja, trebalo bi da uradite još nešto, a važno je za zdravlje vagine.
Gacice-zena

Svi imaju svoju rutinu pred spavanje, a za većinu devojaka to podrazumeva skidanje šminke, čišćenje lica, pranje zuba… Postoji još nešto na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Eksperti kažu da veš koji nosimo (ili ne nosimo) utiče na zdravlje „tamo dole“.

Bez obzira na to kakvo je vreme napolju, stručnjaci preporučuju da ne nosite donji veš u krevetu. Drugim rečima, savetuju da spavate goli.

Iako će vam u početku možda biti malo neprijatno, ginekolog dr Nensi Herta kaže da bi o tome naročito trebalo da razmislite ako ste sklone vaginalnim infekcijama.

„Pored sekreta i znoja, ‘tamo dole’ je vlažno, a donji veš zadržava tu vlagu, čime postaje idealno mesto za bakterije“, objašnjava dr Herta. „Time što ćete spavati goli, omogućićete protok vazduha, čime je intimni deo tela biti suv“.

Ako baš ne možete ili ne želite da spavate goli, dr Herta predlaže malo šire pamučne gaćice, koje će upiti vlagu umesto da je zadržavaju kao što je slučaj sa vešom od čipke ili svile.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.