Ako ovo radite, osveta će vas stići

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Budite pažljivi prema svojoj koži. Bore su najgora osveta.

ogledalo-610

Vaša koža je poput nadrndanog petogodišnjaka: sve prima lično i vrlo je osvetoljubiva. Ovo su najčešće greške koje pravimo:

Ne nosimo kremu za sunčanje
Čak i kada je tmurno, UV zraci mogu kroz oblake da nam naškode, zato je krema za sunčanje potrebna i tada. Kazna koja će vas stići tokom godina su rane bore, one sitne, najčešće oko očiju.

Ceđenje bubuljica
Svi znamo da ne treba to da radimo, ali nekada prsti krenu sami… Koža će vas ožiljcima podsetiti na svako čeprkanje.

Ne skidate šminku pre spavanja
Ako odete na spavanje našminkani, niste dozvolili porama da dišu tokom noći, koži da se obnovi. Tako rizikujete da vam se na licu pojave bubljice i mitiseri.

Ne tuširate se odmah nakon treninga
Znoj niko ne voli, pa ni vaša koža. To će vam dati do znanja bubuljicama, najpre na leđima.

Koristite iste kreme za noć i za dan
Našoj koži tokom dana treba drugačija nega nego tokom noći. Danju je treba štititi od spoljnih uticaja, prljavštine, šminke, a noću je nahraniti, hidrirati. Ako joj se ne posvetite na taj način, očekujte da će vam se osvetiti time što će izgledati bolesno, uvelo, suvo.

Ne menjate peškir za lice nekoliko dana
Idealno bi bilo da ih menjate peškir svako veče, ali ako to nije moguće onda se brišite papirnim ubrusima, ili se ne brišite uopšte već pustite da se koža lica osuši sama od sebe. Prljavi peškiri su izvor bakterija, a to ćete uskoro shvatiti kada se vaša koža upali, bukne, ospe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.