Zašto su turisti navalili na Moskvu

  Autor: Mondo Foto: Anadolija/ Erkin Keci

Od početka godine Moskvu posetilo dva miliona stranaca.

prvi-sneg-moskva-mondo-27

  Od januara do kraja septembra ove godinu Moskvu je posetilo dva miliona stranaca, objavila je agencija gradskih vesti „Moskva“, pozivajući se na Analitički centar.

Najveći broj, više od 1,5 miliona stranaca, posetilo je rusku prestonicu radi posla. U turističku posetu došlo je više od 310.000 ljudi, a još oko 100.000 je došlo da se obrazuje u različitim obrazovnim ustanovama tog grada, navodi agencija.

U Moskvi je odmor osetno jeftiniji nego u drugim najvećim evropskim prestonicama, ukazao je zamenik predsednika moskovskog odeljenja za nacionalnu politiku, međureligijske odnose i turizam Sergej Špiljko.

On je precizirao da je u Moskvi 1,5 puta jeftinije nego u Berlinu, 2,3 puta nego u Londonu, dok je u Parizu odmor tri puta skuplji nego u Moskvi, piše sajt Lenta.ru.

Tako, za novogodišnje praznike, od 1. do 7. januara 2016. godine, cena smeštaja za dvoje u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri zvezdice u centru Moskve je oko 30.000 rubalja (422 evra). Isti smeštaj u Berlinu košta 46.000 rubalja, u Londonu 69.000, a u Parizu najmanje 87.000 rubalja.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.