Turisti, obratila vam se grčka vlada…

  Autor: Mondo Foto: Mondo/ Goran Sivački

Ako ste planirali da ovog leta posetite Grčku, obratite pažnju… Evo šta o uticaju krize koja potresa tu zemlju na turizam kažu grčke, ali i srpske vlasti

grcka-more-plaza-mondo-goran-sivacki-21

Grčka vlada poručila je kasno sinoć da neće biti ograničenja za strane turiste prilikom podizanja novca iz banaka u toj zemlji, preneo je AFP.

Istovremeno vlasti u Atini odlučile su da turisti koji borave u Grčkoj i vlasnici kreditnih kartica izdatih u drugim zemljama neće biti pogođeni merama kontrole kapitala.

„Svako ko poseti, ili namerava da poseti Grčku neće biti pogođen merama kontrole kapitala koje su uvedene pre nekoliko sati i one se neće odnositi na posetioce koji žele da izvrše transakcije ili da podignu novac kreditnom karticom izdatom u njihovoj zemlji“, novedeno je u saopštenju grčke vlade.

Grčki Savet za finansijsku stabilnost predložio je sinoć da banke u Grčkoj ostanu zatvorene narednih šest radnih dana, a da od utorka iz bankomata može da se podigne maksimalno 60 evra dnevno.

Savet je, takođe, predložio da u ponedeljak budu zatvoreni i bankomati, dodajući da bi se limit od 60 evra odnosio na vlasnike kartica grčkih banaka, dok bi maksimalno ograničenje za vlasnike stranih kartica određivale njihove banke.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.