Srbi ne otkazuju aranžmane za Grčku

  Autor: Mondo Foto: Mondo/ Goran Sivački

Uprkos ekonomskim problemima i bankrotu koji preti Grčkoj, turisti iz Srbije za sada ne otkazuju turističke aranžmane za tu zemlju.

grcka-more-plaza-mondo-goran-sivacki-41

Predstavnici turističkih agencija kažu da se građani koji se spremaju za put u Grčku raspituju o situaciji u toj zemlji, ali još niko nije otkazao putovanje.

Direktor turističke agencije „Odeon“, Mirko Budak, kaže da u toj agenciji nije bilo otkazivanja aranžmana za Grčku, ali se ljudi raspituju o situaciji u toj zemlji, da li ima goriva, kakva je snabdevenost prodavnica…

Prema njegovim rečima, ta agencija je počela da prodaje letnje turističke aranžmane od Sajma turizma, očekivanja su tada bila da će ova godina premašiti prethodnu, ali će zbog kriza nastalih na pojedinim turističkim destinacijama rezultati ipak biti na nivou prošlogodišnjih.

Kada je reč o ostalim destinacijama, u ovoj agenciji najveće interesovanje vlada za letovališta u Turskoj, Španiji i Italiji a naročito je ove godine interesantna Sicilija za koju gotovo da nema više slobodnog mesta.

Komercijalni direktor u turističkoj agenciji „Big Blu“, Ivana Đurić, rekla je da ta agencija zbog problema koje je Tunis imao i prethodnih godina, ove letnje sezone uopšte nije uvrstila u svoju ponudu tu zemlju.

Kada je u pitanju Grčka, ona smatra da su medijski izveštaji o situaciji u toj zemlji predimenzionirani, jer njihovi izveštaji iz grčkih letovališta „govore“ sasvim suprotno.

I avionski i autobuski polasci za tu zemlju odvijaju se prema planu, snabdevenost grčkih letovališta je normalna, a predstavnici agencije do sada nisu dobili bilo kakvu informaciju od srpskih turista da je bilo ko imao ikakvih problema prilikom plaćanja u toj zemlji.

U ovoj agenciji veće interesovanje vlada i za destinacije u Turskoj, Egiptu, Španiji, Italiji, naglasila je Đurić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.