Seks-turizam praktikuju i Srbi

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Bizarna strana turizma sve popularnija u svetu, a ovaj način putovanja praktikuju i žene. Da, i žene iz Srbije.

sex

  Pojedine destinacije u svetu nikada se neće osloboditi reputacije seks-turizma. Koliko god određene države bežale od toga, njihovi budžeti značajno su se popravili od kada su počele time (ne)legalno  da se bave.

Tajland, Filipini, Laos, Bali, Jamajka, Kuba, Dubai, Egipat, ali i pojedine evropske zemlje, uveliko su poznate na mapi turista koji traže mesto gde će zadovoljiti svoje fantazije. Ipak, iza ovog odmora „iz snova“ često se kriju zlostavljanja i trgovina ljudima, kao i veliki broj polno prenosivih bolesti.

U seks-turizmu najviše uživaju muškarci, ali i žene. Odavno je poznato da su arapske i afričke zemlje idealne za bogate i starije Evropljanke koje su u potrazi za živahnim mladićima atletske građe. Što siromašnija zemlja, to su i usluge jeftinije. Ne čudi što usluge devojaka iz takvih država plaćaju svega desetak dolara, dok mladićima njihove bogate „devojke“ iz Evrope kupuju skupe poklone i obećavaju im vizu za Stari kontinent.

Od seks-turizma veliku korist imaju i hoteli, kafići, bolnice i turističke agencije. U principu, svi ćute, gnušaju se, ali na kraju zadovoljno trljaju ruke. Bar oni koji te usluge ne pružaju direktno. Većina ih je zbog siromaštva i bede primorana time da se bavi, a često se nadaju da će se dobro udomiti.

Bangkok, Pataja, Lezbos i Bali neke su od omiljenih destinacija lezbijki. S druge strane, u susednoj Hrvatskoj često se organizuju krstarenja za gej parove i svingere. Popularna gej destinacija je i grčko ostrvo Mikonos. Daleko od očiju javnosti, uz ispunjavanje najvećih erotskih fantazija, ljubitelji ovakvog odmora spremni su dobro da plate – po nekoliko hiljada evra.

I Bugarska se polako probija u vrh popularnih seks-destinacija. Naročito je popularan paket „sve uključeno“, gde za 200 evra može da se dobije seksualno-turistički vodič, smeštaj, hrana i oproštajni suvenir, pišu „Večernje novosti„.

Iako agencije o tome ne vole da pričaju, javna je tajna da seks-turizam praktikuju i srpski turisti. Iz godine u godinu ima sve više ljudi koji idu na daleke destinacije ne bi li platili ljubav i zadovoljstvo. Možda nije toliko razvijen kod žena, ali je sve više muškaraca koji idu put Tajlanda, Filipina, Indonezije i Kariba kako bi „uživali u odmoru“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.