„Laži o boravišnoj taksi u Crnoj Gori“

  Autor: Mondo Foto: Kompanija Orascom

Navodi o tome da svi turisti, prilikom napuštanja Crne Gore, moraju platiti kaznu, ukoliko nisu platili boravišnu taksu, apsolutna su neistina, izjavio je ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović.

lustica-3
Gvozdenović je istakao da turistički razvoj Crne Gore ne bi bio realan ako se ne bi, u značajnoj meri, oslanjao na turiste iz Srbije.

Gvozdenović je FoNetu rekao da kazne zbog neplaćanja boravišne takse nisu propisane važećim zakonom koji u Crnoj Gori reguliše ovu oblast.

„Obavezu prijavljivanja boravišta imaju oni koji pružaju uslugu turističkog smeštaja uz nadoknadu“, precizirao je Gvozdenović i napomenuo da je, shodno tome, netačno i da se boravišna taksa naplaćuje i u slučaju boravka kod roditelja ili srodnika.

Prijava boravka i naplata boravišne takse nije „izum“ Crne Gore, već je to praksa u svim državama sveta, pa i u Srbiji i u Crnoj Gori, rekao je crnogorski ministar, i dodao da po pitanju kontrole naplate takse Crna Gora nije ništa menjala u propisima, predočio je Gvozdenović.

Prema njegovim rečima, Crna Gora neće primenjivati nikakve dodatne ili nove mehanizme, posebno ne one koji bi onemogućavali, ometali ili usporavali ulazak i izlazak turista na graničnim prelazima.

Gvozdenović smatra da nije prvi put da se plasiraju ovakve i slične neistine, kako bi se nanela šteta crnogorskom turizmu i uticalo na opredeljenje turista iz Srbije koji imaju nameru da provedu odmor u Crnoj Gori.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.