Koliko ćemo plaćati net u avionima „Er Srbije“

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Kompanija „Er Srbija“ započela je sedmodnevnu fazu javnog testiranja nove usluge Air Serbia Wi-Fly, a evo koliko će putnike koštati korišćenje mobilnog telefona tokom leta.

Avion-laptop

„Prvo javno testiranje će biti održano danas na letu JU304 za Brisel, tokom koga će pripadnici srpske onlajn zajednice i putnici na letu imati priliku da probaju novu uslugu“, navodi se u saopštenju ove avio-kompanije.

Putnici na letovima dužim od jednog časa i dvadeset minuta će, kako je navedeno, dobiti besplatan vaučer za 30 minuta ili 20 MB internet pristupa i moći će da pruže povratnu informaciju o svom iskustvu.

Počevši od 1. oktobra, usluga će biti zvanično uvedena u rad i omogućena na još tri aviona, a zatim će postepeno postati dostupna na svim avionima Erbas A319 i A320 u floti Er Srbije, a očekuje se da će usluga biti omogućena na celoj floti Erbas aviona „Er Srbije“ do kraja prvog kvartala 2016. godine.

„Pre pune implementacije našeg novog sistema za pristup Internetu i uslugama mobilne telefonije Air Serbia Wi-Fly, na ovaj način postajemo prva avio-kompanija u regionu i jedna od malobrojnih u Evropi koja nudi ovu uslugu“, rekao je generalni direktor „Er Srbije“ Dane Kondić.

Gosti će moći da se povežu na mrežu Air Serbia Wi-Fly i da koriste bežični širokopojasni pristup Internetu preko svih svojih uređaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare, što će im omogućiti da iz aviona šalju elektronsku poštu, da pretražuju Internet, da ažuriraju svoje naloge na društvenim mrežama…

Cene usluge pristupa internetu će se kretati od 4,90 EUR za 30 minuta (limit za preuzimanje 20 MB), 8,90 EUR za 60 minuta (limit za preuzimanje 50 MB) i 13,90 EUR za pristup tokom celog leta (limit za preuzimanje 90 MB).

Rešenje za povezivanje na mobilnu telefoniju uključuje ugovore o romingu sa odgovarajućim operaterima, a gosti će moći da mu pristupe putem svojih GSM mobilnih telefona na kojima je aktiviran roming, što će im omogućiti da obavljaju odlazne i dolazne pozive, šalju i primaju SMS poruke i elektronsku poštu, kao i da koriste usluge prenosa podataka.

Korišćenje mobilnih telefona će se putnicima naplaćivati putem redovnog računa po važećoj tarifi za roming usluge.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.