Gradovi u kojima ne vole turiste

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Verovali ili ne, Pariz nije prvi na listi gradova u kojima vas neće dočekati gostoljubivo.

Putovanja

Anketa magazina „Travel and Leisure“, koja je obuhvatila 20.000 čitalaca iz celog sveta, pokazala je u kojim gradovima u svetu gostoprimstvo domaćina nije na zavidnom nivou.

Na prvom mestu je Moskva, a za njom sledi američki Atlantik Siti. Na trećem mestu je još jedan ruski grad – Sankt Peterburg.

Zanimljivo je da su se na listi 30 gradova (od 266), našla dva sa ovim imenom, jedan u Rusiji drugi u SAD, u Filadalfiji koji je zauzeo 30. poziciju.

Najbrojniji među negostoljubivim gradovima su oni koji se nalaze u SAD – čak šest od prvih deset, a ukupno 13 na ovoj listi.

Na četvrtom mestu je francuski lučki grad Marsej, od petog do desetog su američki gradovi Los Anđeles, Njujork, Filadelfija, Balmitor i Las Vegas. Deseto mesto je zauzeo francuski grad na Azurnoj obali Kan. Na 11. je kineska prestonica Peking, a slede ponovo dva američka grada Majami i Vašington.

Na ovoj listi našao se jedini nemački grad Frankfurt zauzevši 14. poziciju, a potom ponovo slede američki gradovi Boston i Providens.

Na listi se nalaze dva italijanska grada Napulj na 17. mestu i Milano na 24. mestu.

Osim Kana i Marseja na ovoj list nalaze se još dva francuska grada Nica na 22. mestu i Lion na 26. mestu. Osim Pekinga, na listi je još jedan kineski grad Šangaj, na 27. mestu.

Još jedan evropski grad proglašen je negostoljubivim, Monte Karlo koji se nalazi na 28. mestu.

Maroko je na ovoj listi zastupljen sa jednim gradom Marekašem, kao i Argentina sa Buenos Ajresom.

Prvoplasirana Moskva se našla na prvoj poziciji zbog saobraćajne gužve, loše hrane i hladnog odnosa domaćina prema gostima.

Koje gradove biste vi dodali na listu?


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.