Mokre grudi su možda seksi, ali…

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Evo kako da rešite neke česte letnje muke u vezi sa lepotom i negom.

g1-610

Znojave „cice“

Ah, taj osećaj kada vam kapljica znoja curi između grudi, prosto neprocenjivo… Ako se inače dosta znojite, nanesite dezodorans ili bebi puder na liniju između grudi, to bi trebalo da pomogne.

Bolne butine

Obučete usku haljinu, sredite se tip top, ali tokom hoda po gradu shvatite da vam unutrašnje strane butina trljaju jedna o drugu toliko da vas već boli? Pravilo broj jedan: klonite se previše uskih sukanja i haljina. Umesto toga, držite se lepršavih krojeva, u kojima imate dovoljno prostora da normalno koračate, a da vas trenje butine o butine ne „ubije“. Takođe, nije loša varijanta da, ako baš želite tu đavolski usku haljinu, unutrašnji deo butina malo pospete bebi puderom.

Svetlucavo lice

Ne mislimo na ono kada se lice sija jer je lepo, sveže, čisto, već kada se presijava od znoja, kada je lepljivo i nepodnošljivo. Da biste to izbegli koristite „lakšu“ podlogu ili puder, one na kojima piše da su suvi i otporni na znoj. Ako se ne šminkate, onda se umivajte ili brišite lice maramicama češe bego inače, i ne koristite losione za lice koji sadrže ulje.

Istopljena šminka

Proveli ste 10 minuta pažljivo se šminkajući, samo da biste stigli do drugog čoška iza zgrade i shvatili da vam se šminka na licu topi. Da biste to sprečili, kada završite sa šminkanjem, nanesite prajmer, odnosno sprej koji će držati šminku na mestu.

Ispucala, suva stopala

Leto je period kada su naše pete i nokti na stopalima izloženi pogledima, zato ih negujte. Profesionalni predikir je super ako imate novac, ili kod kuće potpopite stopala u mlaku vodu, sipajte malo morske soli i sodu bikarbonu, i držite nekoliko minuta stopala u ovoj mešavini.

Urasle dlačice

Leti se češće brijemo i depiliramo zbog čega imamo više uralsih dlačica nego inače. Zato se trudite da uvek koristite oštar brijač. Ukoliko se depilirate, radite to nakon tuširanja, kada je koža mekša. Osim toga, povremeno uradite piling kože – pomešajte kukuruzno brašno i malo vode i time istrljate kožu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.