Kako odabrati idealan kupaći kostim?

  Autor: PressSerbia Foto: PressSerbia

Leto je stiglo i počela je sezona kupanja i sunčanja! Jeste li spremne? Imate li novi kupaći kostim? Ukoliko je odgovor ne, vreme je da proučite mala pravila odabira idealnog kupaćeg kostima i odaberete model koji će vam savršeno odgovarati!

beli-kostim-620x330

Pre svega definišite građu svoga tela i sami sebi priznajte koji je deo tela najkritičniji! Šta trebate sakriti, a šta naglasiti, koji deo tela minimalizovati, a koji optički povećati… Kad definšete građu krenite u potragu za idealnim modelom.

 

Ovo su modna pravila!

– Obucite tanko donje rublje kako bi dobili realniju sliku kupaćeg kostima na vama

– Ne idite u kupovinu kupaćeg kostima punog želuca

– Probajte što više modela

– Uzmite i veći broj kupaćeg kostima od onog koji vam treba (provereno povećava samopouzdanje!)

 

Odabir modela u skladu s građom tela!

V izrez na kupaćem kostimu čini vas višima pa upravo na ovaj način možete vizuelno izdužiti noge. Birajte modele kupaćeg kostima krojenih u dva trokutića koji se bočno vezuju u mašnicu.

Kako odabrati gornji deo kostima?

Pazite samo podnosi li taj model gornjeg dela težinu vaših grudi. Imate li manje grudi, neka vaši gornji delovi kupaćeg kostima imaju stilizirane volane. Na taj ćete način dodati volumen gornjem delu tela. Veliki volani mogu postići i suprotni efekt- optički suziti gornji deo tijela.

Imate li velike grudi isprobajte modele gornjih delova koje krase veliki volani. Isto tako izbegavajte modele s dubokim izrezom i bez naramenica, a birajte one kojima gornji deo izgleda kao grudnjak ili one od debljeg materijala koji će vizuelno smanjiti grudi; nosite jednostavnije krojeve i tamnije boje. Za skladno građene žene idealni su modeli sa stilizovanim naborima. Na taj će način obline delovati raskošno.

A što je sa guzom? Imate li manju guzu optički će je povećati model ‘brazilskih’ gaćica. Suprotno tome, veliku će guzu optički smanjiti model vrućih pantalonica.

Moda i trend?

I ove se sezone nose mornarski kupaći kostimi. Nosite li horizontalne linije na kupaćem znajte da ćete skratiti dugi torzo. Cvetni uzorci omekšavaju atletsku građu, jednodelni kupaći kostimi asimetričnog kroja mogu vizuelno iskriviti obline tela. Sportski model kupaćeg kostima sa gornjem delu koji se veže oko vrata nije dobar za žene koje imaju šira ramena, upravo zato budite oprezne s tim modelom.

Imate li naslage na struku izaberite model sa velikim uzorcima ili tamnije gaćice sa svetlijim gornjim delom; možete odabrati jednodelni tamni kupaći kostim koji naglašava grudi.

 

Što se nosi ovog leta?

– Ženstveni cvetni uzorci i animal print

– Zavodljivi jednodelni kupaći kostimi

– Beli kupaći kostimi

– Retro modeli


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.