Znamo šta je lepše, a šta je bolje?

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Dame znaju da je predivan osećaj kada nakon napornog dana dođu kući i napokon skinu brus… Ako uživate u trenucima kada su vam „cice“ oslobođene, ovo će vam se svideti!

g9-610

 Godinama su naučnici govorili da brushalter pomaže u borbi protiv gravitacije, odnosno da vam se grudi neće opustiti ako redovno nosite grudnjak. Sada kažu da će vam grudi biti čvršće ukoliko ne nosite brushalter?!

Studija sprovedena u Francuskoj pokazala je da bi ženske grudi mogle da se podignu po sedam milimetara za svaku godinu koju ne nosite brushalter. Milimetar po milimetar…

Ovo istraživanje pokazalo je grudnjak ometa rast tkiva koje „podržava“ grudi, odnosno sprečava da se opuste. Dakle, do sada su govorili da brushalter sprečava da se grudi opuste, sada tvrde obrnuto.

Studiju je sproveo Žan Deniz Rilion, specijalista sportske medicine, a tvrdi da „medicinski i anatomski gledano, grudi nemaju nikakav benefit od nošenja brushaltera. Naprotiv, grudnjak ubrzava opuštanje grudi.“

Od 1997. godine, Rilion je proučavao grudi 330 volonterki starosti između 18 i 35 godina, posmatrajući promene na njihovim grudima tokom starenja.

Dr Rilion naglašava da bi dame kojima su grudi još uvek zategnute trebalo da prestanu da nose brushaltere, ali da to ne važi za one kojima su se „cice“ već opustile.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.