Zašto je na satovima u reklamama uvek 10:10h

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Da li ste primetili da je u reklamama na satovima gotovo uvek 10:10h? Ako niste, ne brinite jer niste jedini, ali evo objašnjenja zašto su satovi uvek tako podešeni.
sat-940

Naime, proizvođači satova insistiraju na tome da u svakoj reklami ili na reklamnim fotografijama sat bude podešen na 10:10h. Razlog za to? Čista estetika jer sat ipak predstavlja kompaniju koja ga proizvodi.

„Kada se mala kazaljka podesi na broj deset, a velika na broj dva, najbolje se vidi logo kompanije koji je obično smešteno na gornju polovinu sata“, kaže Edru Blok iz kompanije Tourneau koja proizvodi satove.

Postoje i još neki, manje tehnički satovi.

„Kada se kazaljke podese na 10:10h, sat dobija izgleda ‘smajlija’, odsnosno osmeha, pa se uvek opredeljujemo za tu opciju“, kaže Susan Hurni koja se inače bavi marketingom.

Iako sat u reklama nije baš uvek podešen na ovo vreme – neke kompanije vole da eksperimentišu – 100 najvećih proizvođača satova u svetu na reklamnim fotografijama podešavaju satove na 10:10h.

Ovako podešene kazaljke se ne preklapaju, pa potencijalni kupac može lepo da vidi sat, a takođe je važna i simetrija kazaljki, što prijatno deluje na oko.

Čudno, ali svi digitalni satovi tih proizvođača su podešeni na 10:58.50.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.