Opsednuta! (FOTO)

  Autor: Mondo Foto: Instagram/khloekardashian

Kloi Kardašijan priznala da je opsednuta novim trendom.

1

Nešto ranije, Kloi Kardašijan rekla je da građu peščanog sata duguje napornim treninzima, a onda je priznala da je opsednuta novim trendom – korsetom.

Iako su stručnjaci upozoravali da je ova praksa opasna jer može da ošteti unutrašnje organe, Kardašijanova kaže da se to nikad nikom nije desilo.

„Opsednuta sam teretanom, ali malo pomoći nikada nikome nije škodilo,“ napisala je Kloi u opisu fotke na kojoj nosi korset.

„Pomaže da mi struk bude uži, a položaj tela savršen. Jednom kada probate, postaćete opsednuti.“

Bez obzira na to što se Kloi kune u steznik, stručnjaci upozoravaju da ova „mala pomoć“ ne može trajno da promeni oblik tela, ali može ozbiljno da ošteti organe.

„Medicinski gledano, nema nikakvog smisla tvrdi da će struk postati manji ukoliko ga utegnete u korset. Osim toga, neudobno je, ograničava pokrete, a ako ga previše stegnete, može da vam oteža disanje ili čak ošteti rebra,“ kaže dr Meri Džejn Minkin.

Doktro Pol Nasif kaže da ga brine kakve efekte korset ima na creva jer ih gura prema karlici. „Postoji potencijalna opasnost da korset ošteti bubrege, pluća i sistem za varenje,“ dodaje on.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.