Intimna frizura zbog koje su žene zažalile

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Trendovi dođu i prođu, a onda usledi – kajanje.
Zena-gacice

Sedamdesetih godina prošlog veka u trendu je bio „žbunić“ na intimnom delu tela, a osamdesetih i devedesetih godina je taj žbunić postajao sve manji – žene su to prvo tek malo sređivale, onda brijale, depilirale, kako bi bikini zona bila „pod konac“.

Poslednjih godina, mnoge dame su se odlučile za dugoročnije rešenje – „trajnu brazilku“, odnosno trajno uklanjanje dlačica laserom.

Međutim, sada je sve više žena koje se kaju zbog te odluke, pa odlaze u salone na tretman koji podstiče rast malja, kako bi vratile dlačice „tamo dole“.

Poslednjih nekoliko godina, neke poznate holivudske zvezde su iznosile svoj stav protiv trajnog uklanjanja dlaka na intimnom delu tela.

Gvinet Paltrou je ranije govorila kako pubične dlačice uklanja voskom, a 2013. je rekla kako „fura frizuzu iz 70-ih tamo dole“.

Kameron Dijaz je 2014. godine savetovala ženama da ne donose dugoročne odluke zbog svojih ili hirova svojih partnera. „Možda se predomislite. Kada ih jednom trajno uklonite, više ne možete da ih vratite“, rekla je glumica.

Glumica Gabrijela Hofman rekla je da „stidne dlake za nju ne predstavljaju nešto što podleže trendovima, već je to stvar ličnog izbrora“.

Da li će neko imati dlake ili voli da bude glatko „tamo dole“, zaista je stvar ličnog izbora.

Vlasnica salona Absolute Aesthetics, Viktorija Smit, naglašava da je generalno stav prema stidnim dlačicama počeo da se menja, a u azijskim zemljama je trend trajnog uklanjanja malja izašao iz mode, pa se žene čak podvrgavaju transplantaciji dlačica intimnog područja.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.