Važno obaveštenje za sve Snapchat korisnike

  Autor: Mondo Foto: Snapchat

Popularna aplikacija sada ima pravo da koristi i distribuira vaše fotografije.

snapchat

Snapchat je postao veoma popularan servis dopisivanje, odnosno za slanje poruka u vidu fotografija i kratkih video snimaka. Jedinstvena odlika aplikacije od nastanka je mogućnost slanja poruka sa rokom trajanja, koje nakon određenog vremena nestanu. Korisnici se osećaju sigurnije jer znaju da sadržaj koji dele neće moći da se pogleda više od jednog puta.

Koncept nikada nije bio implementiran u potpunosti, bez obzira na to što je kompanija pokušavala da ubedi korisnike da se fotografije brišu nakon kratkog vremenskog perioda. Najnovije ažuriranje aplikacije donelo je neke izmene uslova korišćenja i pravila privatnosti.

Kao korisnik servisa dajete Snapchat-u pravo na skladištenje, koriišćenje, prikazivanje, modifikovanje, adaptiranje, objavljivanje, emitovanje, distribuiranje, izlaganje i javno prikazivanje sadržaja u bilo kom obliku bilo kojim metodama distribucije.

Sa novom politikom Snapchat je sada u mogućnosti da koristi sadržaj koji se deli u aplikaciji za svoje potrebe, odnosno za promociju svojih servisa.

Servis je ranije bio meta Savezne trgovinske komisije, nakon optužbi u vezi sa obmanjivanjem korisnika i tvrdnjom da će fotografije nestati zauvek. Komisija je utvrdila da fotografije vrlo lako mogu da „izvuku“ i sačuvaju, bez obzira na rok trajanja. Od kada je kompanija počela da se suočava sa velikim brojem optužbi, promenila je strategiju drastično, a jedna od skorašnjih promena donela je mogućnost pregleda sadržaja po drugi put ukoliko korisnik za to plati, prenosi Neowin.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.