Preko Facebook Messengera sada možete da šaljete i SMS poruke

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Aplikacija Facebook Messenger na Android uređajima od sada podržava imogućnost slanja standardnih SMS poruka.

42055098057625d37dc053761457107_wide

Ako omogućite slanje SMS-a putem Facebook Messengera, primljena poruka će se odmah pojaviti u „balončiću“, kao i poruka s Facebooka, što je ujedno i najveća prednost korišćenja ove aplikacije.

Facebook Messenger je već imao podršku za razmenu SMS poruka, ali ju je odbacio 2013. godine, nakon što se slabo koristila, a nova opcija je u fazi testiranja još od februara ove godine.

Prema Davidu Marcusu, šefu Messaging Products sektora u Facebooku, ovo nije samo implementacija tekstualnih poruka; takođe možete slati glasovne poruke, stickere ili deliti vašu lokaciju pored uobičajenih fotografija i video zapisa.

Integracija SMS poruka kopira jednu od malobrojnih prednosti Hangouts platforme u odnosu na druge popularne aplikacije za razmenu poruka na Androidu, a ovo je samo još jedan način za Facebook kako bi bio siguran da nikad nećete napustiti njihov eko sistem.

Iz Facebooka ističu da SMS poruke neće odlaziti do njihovih servera, već će se sve odvijati na samom telefonu pa tako ne postoji opasnost od ugrožavanja privatnosti.

Ažuriranje je već objavljeno za većinu zemalja, ali trenutno nema informacija o iOS platformi.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.