Najjači Sony telefoni se pregrevaju

  Autor: Mondo Foto: MONDO portal

Možda vam ovo zvuči zabrinjavajuće, ali iz kompanije kažu da uskoro stiže update koji će rešiti problem.

WP_20150302_10_55_33_Pro

 

Prethodnih dana pojavile su se informacije u vezi sa pregrevanjem Xperia-e Z4, tačnije vlasnici ovog modela u Japanu si se žalili na ovaj problem. Danas se Sony oglasio povodom toga i rekao da se i internacionalna verzija Xperia Z4 telefona, poznatija kao Xperia Z3+takođe pregreva. Oba modela poseduju Qualcommov Snapdragon 810 čipset. Pisalo se i da oba modela poseduju noviju verziju čipseta, na kojoj problem sa pregrevanjem nije prisutan, ali…

Sony će u narednim nedeljama, tačnije tokom leta, obezbediti update koji će nadamo se rešiti ovaj problem. U međuvremenu, savetuje sve vlasnike da telefon isključuju bar nekoliko puta u toku dana. Pogotovo prilikom punjenja. Takođe, Sony poziva nezadovoljne korisnike da kontaktiraju njihov servisni centar.

Oni koji su naišli na problem prilikom testiranja Xperia Z3+ telefona kažu da se uređaj pregrevao prilikom igranja video igara, gledanja HD videa u Netflix aplikaciji i prilikom snimanja videa kamerom telefona. Kao što je PhoneArena sajt pokazao pre neki dan, Xperia Z4 sa Snapdragon 810 čipsetom može da dostigne temperaturu od neverovatnih 67°C.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.