Chrome konačno isključuje Flash, troši manje svega

  Autor: Mondo

Trebalo bi dan nam svima Chrome pregledač od sledeće verzije radi bolje i brže, i da troši manje struje (baterije)..

Chrome-Android

Google je sa Adobe kompanijom najavio novu beta verziju Chrome pregledača (ne pretraživača, pročitajte o tome), koji će automatski isključivati nepotrebne Flash sadržaje. Zapravo, ukoliko Flash animacija ili deo sajta nije ključan za upotrebu onda će ta animacija biti pauzirana, odnosno neće se izvršavati dok god vi tako u podešavanjima Chroma ne poželite.

Pauziranje Flash animacija je uključeno odmah, po deafaultu što bi se reklo „preko bare“, a korisnik će moći sam da uključi animacije kad god poželi. Ključni delovi sajta sa Flash animacijama, poput videa neće biti nikad blokirani. Ovakav pristup ne samo da će rasteretiti rad Chrome pregledača, nego će, prema tvrdnji Googla na blogu, značajno smanjiti potrošnju resursa računara i struje, što će produžiti radnu autonomiju laptop i drugih tipova mobilnih računara (2u1, tableti).

Sve ove funkcije već su integrisane u Chrome beta verziji, dok će ih korisnici dobiti u narednim danima. Ostaje da se vidi da li će ovo dovesti do povećane stabilnosti Chroma, kao i njegove manje RAM zahtevnosti.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.