Znate li šta je artisanal seks?

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Evo o čemu je reč.

seks

O artisanal seksu je prva počela da govori seks terapeut dr Rut Verthajmer. Ova dama ima 87 godina, što će reći i dosta iskustva, a ono o čemu priča možda i nije toliko novo, osim što mu je dala novo ime, ali je svakako dobar savet.

Naime, dr Rut je artisanal seks prvi put pomenula pre nekoliko dana na Twitteru. „Znate šta je artisanal seks? To je kada sami izmišljate poze u krevetu, umesto što ih kopirate iz pornića,“ objasnila je Twitteru. Odmah zatim usledio je i drugi tvit: „Odlična stvar u vezi sa artisanal seksom je to što ne morate da imate savršeno telo, jedino što treba jeste da se potrudite.“

Ova seks terapeutkinja nije dalje objašnjavala šta podrazumeva pod artisanal seksom, ali mi smo malo istražili i evo šta smo saznali.

Da biste uživali u artisanal seksu, potrebno je da budete fleksibilni i, pre svega kreativni.

Kreativni jer treba da „izmislite“ neke nove seks poze umesto da, kako Rut kaže, kopirate one iz pornića, a fleksibilni… pa, jasno vam je. Što ste u boljoj formi, što ste fleksibilniji, moći ćete da probate više seks poza i više ćete uživati. Ipak, naglasak je na kreativnosti jer dr Rut tvrdi da su najbolji ljubavnici kreativni ljudi.

Takođe, važna je otvorenost. Što ste otvoreniji i iskreniji prema sebi i svom partneru, to ćete bolje znati šta vam oboma prija, a rezultat je bolji seks, naravno.

Inovacije. Usko vezane uz ideju o kreativnosti, inovacije su potrebne ako želite da u seksu probate nešto novo. Najbolji seks je, tvrdi ova terapeutkinja, onaj u koji su uključena sva čula. „Artisanal seks bi svakako mogao da uključi i senzualnu masažu kokosovim uljem, mada je i kečap OK ako to želite,“ kaže dr Rut.

Integracija. Artisanal seks podrazumeva fokusiranost na partnera i njegovo/njeno zadovoljstvo. To podrazumeva saradnju, komunikaciju između partnera, ali I otvorenost prema novim idejama (čitaj: pozama).

Možda vam sve ovo o čemu je seks terapeutkinja govorila zvuči komplikovano, ali to su zapravo sažeti seks saveti koje ste sigurno već čuli, ali uz novi naziv – artisanal seks.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.