Znamo za penis, ali da li veličina vagine može da utiče na seksualni užitak?

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Pitanje veličine vagine oduvek je bila misterija, koju muškarci često potežu nakon prozivki na veličinu penisa. Dugogodišnje iskustvo doktorke Slobodanke Petrović kaže da „veličina ne može da utiče na seksualni užitak“ i da „nema razloga za brigu ako neke mere nisu standardne“.

 

293887877558d5bf96e055672965560_w640

“Kao ginekolog radim 35 godina, i to moje dugogodišnje iskustvo kaže da veličina velikih i malih usana, ne utiče na seksualni užitak, jer je sve to individualna stvar. U toj priči veličina nije ni bitna, već kakav je partner prema vama”, kaže Slobodanka Petrović, ginekolog u Palmotićevoj.

Doktorka Petrović dodaje da nema razloga za brigu ako neke mere nisu „standardne“.

“Sve je do glave. Ako posmatrate veličinu kao problem, onda će vam to predstavljati stvarno veliki problem. Što se tiče mera ženskih genitalija, kod svakog je različita. Nekome „usne“ porastu do 0,5 centimetara do puberteta, a nekom do jedan centimetar, ali sve je to ponavljam individualno”, ističe doktorka.

Prema rečima dugogodišnje doktorke Slobodanke „velike usne su u proseku duge oko 8,1 centimetar“.

Zanimljivost je ta da prosečna veličina velikih usana odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Studije ipak imaju drugačiji raspon i znatno je veći od 4,5 do 11,5 centimetara. Pored zanimljivosti da prosečna veličina velikih usana odgovara veličini laka za nokte, zanimljivost je i ta da se usne smanjuju kako žena stari.

Što se tiče malih usana, koje se još nazivaju i unutrašnjim usnama, zanimljivo je to da je leva mala usna u proseku šira od desne, leva 2,1 centimetar, a desna oko 1,9 centimetar.

“Male usne jesu asimetrične, leva mala usna je duga oko četiri centimetara, a desna 3,8. Veličina velikih i malih usana nema veze sa veličinom vaginalnog otvora”, ističe doktorka Petrović.

Kao i kod drugih delova tela, postoji i veliki raspon veličine klitorisa od žene do žene. Jedina uloga klitorisa je seksualno zadovoljstvo.

Prosek širine klitorisa iznosi oko 0,8 centimetara, dok prosečna dužina iznosi 1,6 centimetar, s rasponom od 0,4 do 4,0 centimetara.

Izvor: 24sata.rs


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.