Ženama je veličina muškog polnog organa bitna, ali i nije: Evo u čemu je stvar

  Autor: Mondo Foto: Thinkstock

I muškarci i žene mnogo diskutuju o ovoj temi, ali da li zaista znamo idealnu veličinu penisa? Novo istraživanje, pravo istraživanje, je upravo otkrilo istinu.

 

141832937555ec290c6ddf5769253062_w640

Istraživanje objavljeno u naučnom žurnalu Plos One, otkrilo je da heteroseksualne žene žele da muškarac ima penis koji je malo veći od proseka – 15.24 centimetra. Međutim, idealan penis za žene je potpuno drugačija priča i zavisi od toga da li je sa muškarcem u dugoročnoj vezi ili je u pitanju seks na jednu noć.

Naučnici su od žena starosti između 18 i 65 godina želeli da znaju njihovu seksualnu istoriju, koliko su seksualnih partnera imale i da li je veličina penisa nekada uticala na raskid.

Sudeći po dobijenim informacijama, žene zaista žele veći penis kada je u pitanju seks na jednu noć, ali ne previše i njegova veličina iznosi 16.25 centimetara. Međutim, kada je u pitanju dugoročna veza, one žele da njihov muškarac bude „obdaren“ sa 16 centimetara.

„Veličina, to jest sam pogled na veliki muški polni organ ima važnu ulogu samo kada je u pitanju jednokratan seks sa nekim. S obzirom na to da žene imaju bolji seks i više orgazama kada su u dugoročnoj vezi, u kratkoročnim avanturama žele povećan fizički osećaj kako bi kompenzovale manjak intimnosti i osećanja“, smatraju istraživači.

U dugim vezama muškarci su svesniji partnerovog tela i tačaka koje uvećavaju zadovoljstvo, što može da bude razlog zašto ženama nije toliko bitna veličina.

1 komentar

  1. Mirsad Zeba

    8. septembra 2015. at 18:09

    Za uzitak u seksu nije bitna velicina p….. vec fi glavica penisa to je naucno dokazano i neznam sto raspredate vise o duzini pa duzini….znaci fi glavica p….. je najbitnija za dobar seks ako niste znali

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.